Jalkapallokoulut

Lapset voivat aloittaa futikseen tutustumisen HJK:ssa kolme vuotiaasta alkaen. HJK järjestää lapsille jalkapallokoulutoimintaa ympärivuotisesti. Talvikauden (syyskuusta toukokuuhun) harjoittelemme sisätiloissa. Toimintaa on Munkkiniemessä, Lauttasaaressa ja Arabianrannassa. Kesäkaudella toimintaa on Munkkiniemessä, Lauttasaaressa, Arabianrannassa sekä Töölössä.

Jalkapallokoulussa lapset oppivat monipuolisesti liikunnan perustaitoja: juoksua, hyppyjä, tasapainonhallintaa, väistämistä, heittämistä ja pallon käsittelyä. Nämä perustaidot ovat lajin oppimisen perusta. Toiminta etenee oman kehon hallinnan kautta perusliikkeisiin. Liikkumisen kautta lapsi oivaltaa mm. erilaisia suuntia, tasoja, muotoja sekä voiman käytön hallintaa.

Jalkapallokoulun ohjelma tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Tunnit on rakennettu huomioiden lapsen kehityksen tärkeät alueet kussakin ikävaiheessa. Ohjaajat ovat koulutettuja huomioimaan myös kunkin lapsen yksilöllinen kehitysvaihe. Näin taataan, että jokainen lapsi kokee onnistumisen elämyksiä omassa suorituksessaan. Ryhmässä liikkuminen ja kaverin kannustaminen ovat jalkapallokoulussa tärkeitä.

Jalkapallokoulutoimintaa järjestetään pääsääntöisesti 3-5 -vuotiaille lapsille. Tämän jälkeen harrastusta voi jatkaa HJK:n kaupunginosajoukkueissa. Joukkuetoiminnasta löytyy lisätietoa www.hjk-j.fi.

Lisätietoa lasten jalkapallokoulutoiminnasta Anita Salolta, anita.salo@hjk.fi.

Kevään 2015 jalkapallokoulut:

Arabianranta

Lauttasaari

Munkkiniemi 

Yhteistyössä mukana: