HJK tyylikkäällä voitolla Liigacupin välieriin

HJK selvitti lauantaina tiensä Liigacupin välieriin kaatamalla FC Interin vieraskentällä Turussa 1-3 -lukemin. Molemmat joukkueet loivat tukun maalipaikkoja, mutta HJK:n viimeistely oli terävämpää ja käänsi pelin helsinkiläisille. Klubin maaleista ottelussa vastasivat Mikael Forssell ja kaksi maalia iskenyt norsunluurannikkolainen testikärki Oussou Konan, Interin maalin taas viimeisteli laitapuolustaja Stefan Marinkovic. Konan antoi vahvan näytön maalivainustaan ja löysi hyvän yhteyden hyökkäyksessä Forssellin kanssa, vaikka oli ehtinyt harjoitella joukkueen kanssa vain eilisissä treeneissä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Interin Tamas Gruborovics pääsi näppärän syöttökuvion päätteeksi pyssyttämään loistavasta paikasta, mutta osui ylärimaan ja HJK:n puolustus selvitti tilanteen. Päivän ensimmäinen osuma nähtiin pelin 17. minuutilla. Rasmus Schüllerin antama vapaapotku kimposi takatolpalle, jossa vahtijansa eksyttänyt Konan pääsi puskemaan. Interin maalivahti Magnus Bahne torjui ensimmäisen yrityksen, mutta Konan sijoitti jatkopallon varmasti verkon perukoille. Paria minuuttia myöhemmin oli Forssellin vuoro. Robin Lod pelasi seinän Konanin kanssa ja lähetti pystysyötöllä Forssellin läpiajoon. Klubin viime kauden paras maalintekijä ohitti Bahnen ja passasi pallon takuuvarmasti maaliin. Tilanteet jatkuivat puolin ja toisin, ja Klubin maalilla ensimmäistä kertaa tänä vuonna pelannut Ville Wallén joutui venymään upeaan torjuntaan estääkseen Severi Paajasen yrityksen. Tauolle mentiin HJK:n kahden maalin johdossa.

Toisen puoliajan alussa Sixten Boström vaihtoi Forssellin Obed Maloloon ja Konan siirtyi yksin piikkiin. Tulosta syntyi nopeasti. Sebastian Sorsa kiersi Interin puolustuksen taakse ja pääsi syöttämään pallon maalin edessä kärkkyneelle Konanille, joka viimeisteli toisen maalinsa taidokkaalla potkulla. Kolmas osuma rauhoitti ottelun ja HJK puolusti johtoaan ongelmitta. 76. minuutilla Irakli Sirbiladze kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Mika Ojalan kuti kolisutti kuitenkin vain ylärimaa ja Klubi säilytti kolmen maalin etumatkansa. Wallénin nollapeli kesti 82. minuutille asti, jolloin laitapuolustaja Marinkovic pääsi viimeistelemään takatolpalta Sirbiladzen tarjoilusta. Kunnollista kiriä turkulaiset eivät enää saaneet aikaiseksi ja HJK nappasi ansaitun jatkopaikan.

Pelit Liigacupissa jatkuvat välierissä joko KuPS – SJK -otteluparin voittajaa vastaan. Voitto tarkoittaa myös, että HJK aloittaa Suomen Cupin kuudennelta kierrokselta. Vastustaja arvotaan 1.4.

Katso videokooste ottelusta: HJK TV.