Hammarby IF – HJK 3-3 (2-0)

HJK näytti jo olevan kärsimässä murskaavan tappion Hammarbyn vieraana Tukholmassa sunnuntaina, mutta viimeisen vartin huikea kolmen maalin kiri nosti Klubin 3-3 -tasapeliin Veikkausliigakauden kenraaliharjoituksessa. Hammarby paineli vakuuttavan tuntuiseen kolmen maalin johtoon Fredrik Torsteinbøn kahdella osumalla ja Pablo Piñones-Arcen rangaistuspotkulla, mutta Robin Lodin kaksi osumaa toivat HJK:n iskuetäisyydelle ja Rasmus Schüller tasoitti pelin hetkeä ennen täyttä aikaa. Ensi vihellyksestä asti vauhdikas kamppailu toimi mainiona lähtölaukauksena Klubin kauteen ja nousu toivottamalta näyttäneestä tilanteesta kertoo joukkueen tämänhetkisestä henkisestä vahvuudesta.

Molemmat joukkueet pääsivät lähelle maalintekoa jo ensimmäisen vartin aikana. ”Bajen”-kärki Piñones-Arce sai tilaa rangaistusalueen rajalla ja pamautti kierteisen laukauksen ylähirteen. Hetkeä myöhemmin HJK:n testissä oleva senegalilaishyökkääjä Macoumba Kandji koikkelehti ohi kahdesta Hammarby-puolustajasta ja pelasi Mikael Forssellin yksin läpi, mutta tämän viimeistely valui tolppaa hipoen ohi kotijoukkueen maalin. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa puoliajan loppuun. Torsteinbø pääsi komean seinäsyötön päätteeksi pommittamaan rangaistusalueen rajalta ja upotti pallon voimalla HJK:n maalia vartioineen Michael Tørnesin taakse. Hetkeä myöhemmin pallo oli toista kertaa tanskalaisen takana. Sekavan tilanteen päätteeksi Valtteri Morenin tuomittiin tehneen rikkeen rangaistusalueen sisällä ja Piñones-Arce asettui laukomaan pilkkua. Varma sijoitus vei Hammarbyn jo turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon tauolle mentäessä. Klubi joutui tekemään yhden vaihdon jo ensimmäisellä puoliajalla, kun Nikolai Alho korvasi loukkaantumisen vuoksi kentältä poistuneen Demba Savagen. Arvio laiturin vamman vakavuudesta selviää jatkotutkimuksissa Helsingissä.

Toisen puoliajan alussa hektinen peli rauhoittui hetkeksi. Täyteen vauhtiin päästiin taas Klubin vaihtaessa Mika Väyrysen kentälle keskikentän pohjalla pelanneen Markus Heikkisen tilalle. Väyrynen oli päästä heti iskemään kavennuksen pelattuaan tyylikkäästi yhteen pienessä tilassa Lodin kanssa, mutta viime hetkellä Hammarby-puolustus ehti laukauksen eteen. Hetkeä myöhemmin 69. minuutilla kotijoukkueen vastahyökkäyksen päätteeksi keskitys oikealta leijaili koko HJK-puolustuksen yli takatolpalla päivystäneelle Torsteinbølle ja tämä viimeisteli tyylikkäästi Hammarbyn päivän kolmannen osuman. Sitten alkoi Klubin show. Kun ottelua oli vartti jäljellä Schüller vapautti tyylikkäällä passilla Lodin karkumatkalle ja tämä sijoitti pallon vuorenvarmasti ohi maalivahti Johannes Hopfin. Viisi minuuttia myöhemmin Lod iski uudelleen. Kandji ja Mannström pelasivat pallon keskikenttämiehelle rangaistusalueen reunalle, josta Lod nosti pelivälineen kauniisti takanurkkaan yli hämmentyneen Hopfin. Kiri saatiin päätökseensä 86. minuutilla, kun Alho pelasi kulmapotkun ovelasti maata pitkin alueen rajalla odottaneelle Schüllerille, joka laakaisi maanuoliaisen maalin etualanurkkaan. Vain hetkeä myöhemmin ruotsalaiset olivat vielä kääntää pelin edukseen, mutta Tørnesin loistava venytys pelasti HJK:n takaiskulta ja tulos jäi tasapeliksi.

HJK aloittaa Veikkausliigakautensa viikon päästä. Kotiotteluun Sonera Stadiumille sunnuntaina 6.4. vastaan saapuu pietarsaarelainen FF Jaro. Tervetuloa katsomaan!

Hammarby IF – HJK   3-3 (2-0)

(44. Torsteinbø, 45. Piñones-Arce, 69. Torsteinbø – 75. Lod, 81. Lod, 86. Schüller)

HJK: Törnes; Lampi, Moren, Heikkilä, Baah; Heikkinen (60. Väyrynen), Lod, Schüller; Savage (36. Alho), Forssell (76. Mannström), Kandji.

Katso kooste ottelusta: HJK TV.