B-juniorikausien ratkaisuhetket käsillä

Sekä tyttöjen T18 SM sarjassa, kuin poikien P17 SM-sarjassa HJK:n joukkueilla on edessä vielä kärkikamppailut. Tulevana viikonloppuna TBSM pelaa sarjakärki Espoon Palloseuraa vastaan. BSM puolestaan ottaa mittaa sarjaa johtavasta Käpylän Pallosta parin viikon kuluttua.

TBSM

18-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa pelataan viikonloppuna kärkikamppailu, kun sarjassa toisena majaileva HJK haastaa sarjakärki Espoon Palloseuran lauantaina. 14 pelatun kierroksen jälkeen EPS on kerännyt 40 pistettä. Yhtä monen ottelun jälkeen on HJK:lla pisteitä sen sijaan 36.

– Kärkipeli varmasti sytyttää ja hyvällä fiiliksellä odotetaan peliä. Lisäksi saadaan vetää ehjä treeniviikko ensimmäistä kertaa koko kesänä, joukkueen päävalmentaja Riku Remes avaa tunnelmia kärkikamppailun alla.

EPS on pelannut tulosten valossa yhtä tasapeliä vaille täydellisen sarjan. Edellisessä ottelussaan se kaatoi niin ikään kärkikastiin kuuluvan FC Hongan puhtaasti 0–3.

– Oma pelaamisemme on lähtenyt vaikean alkukauden jälkeen parantumaan peli peliltä ja nyt päästään sitten oikeasti mittaamaan, missä mennään. Jos pystymme pelaamaan rohkeasti omilla vahvuuksillamme, ovat pisteet otettavissa, mutta se vaatii jokaisen heittäytymistä peliin, Remes jatkaa.

– Kärkipeli on kärkipeli, mutta ei siihen liikaa pidä laittaa ajatuksia, 3 pistettä siitäkin on kuitenkin jaossa. Lohkon kärki on todella tasainen ja jokainen piste on kaikille tärkeä. Peli kerrallaan on menty, tavoitteenamme kehittää omaa tekemistä ja sitä jatketaan loppuun asti. Kuukauden päästä sitten nähdään, mihin se taulukossa riittää. Kova luotto on pelaajiin, että lauantaina ollaan valmiita näyttämään, mitä osataan ja haastamaan tähän mennessä sarjan paras joukkue! Remes päättää.

BSM

Päävalmentaja Jarkko Jokirannan ennustusten mukaan HJK pelasi hyvin Turun Palloseuraa vastaan ja löysi mainittuja tiloja kentältä. Nämä tilat Klubi pystyi käyttämään hyväkseen voittaen ottelun Kupittaalla puhtaasti 0–6.

– Ollaan vahvassa lyönnissä ja TPS-pelissä jatkettiin meidän hyvää formia. Valitettavasti TPS:lla oli paljon poissaoloja eivätkä he olleet liikkeellä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Peli oli meiltä kuitenkin kelpo esitys, puolustimme hyvin ja juuri tästä (puolustamisesta) on nousemassa meidän vahvuutemme. Hyökkäyksessä voisimme olla vielä tarkempia tiettyjen asioiden kanssa. 0–6 voitto Turussa TPS:sta on kuitenkin todella hyvä tulos, johon ei viime vuosina olla totuttu, Jokiranta kertaa edellisen kierroksen ottelua.

Ennen parin viikon kuluttua pelattavaa kärkikamppailua KäPaa vastaan Klubi saa vielä vieraita pohjoisesta, kun lauantaina Töölössä vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura.

– Meillä on mielessä pelkästään seuraava peli, sen pidemmälle on turha miettiä. Olemme niin vahvassa lyönnissä, että kaikki joukkueet ovat kyllä kanssamme enemmän tai vähemmän vaikeuksissa, Jokiranta kertoo.

– Toivottavasti RoPS-peliin saamme hyvän latauksen, sillä haluamme olla siinä äärettömän hyviä. Toivotetaan Rovaniemen pojat tervetulleeksi! Jokiranta summaa.

Klubin seuraavat ottelut

T18 SM: 2.10. klo 14:00 | EPS – HJK
P17 SM: 2.10. klo 13:00 | HJK – RoPS