Fyysisen valmennuslinjan jalkautus jatkuu

HJK:n oman helmikuussa julkaistun fyysisen valmennuksen valmennuslinjan jalkautus jatkuu sarjan toisella valmentajakoulutuksella.

Valmennuslinja - HJK Helsinki

Uusi fyysinen valmennuslinja luo HJK:n oman fyysisen valmennuksen mallin, jossa jokaiselle ikäluokalle on määritelty tavoitteet, joiden mukaan harjoittelua ohjataan. Valmennuslinja nojaa vahvasti alan viimeisimpään tutkimustietoon ja siitä johdettuihin painopistealueisiin. Tavoitteena on näin tehdä Klubin pelaajapolusta entistä sulavampi. Valmennuslinjan vaikutukset heijastuvat Klubin nuorimmista aina liigajoukkueisiin saakka.

Toisessa valmentajakoulutuksessa paneudutaan tutkimustietoon valmennuslinjan takana. Agendalla on mm. jalkapallon fyysinen evoluutio ja siitä nostetut HJK:n fyysistä valmennusta ohjaavat tekijät.

– Valmennuslinjamme perustuu tutkimustietoon. Valmentajakoulutuksessa haluamme avata näitä faktoja valmentajillemme ja samalla käydä läpi sitä logiikkaa, jolla olemme johtaneet niistä oman valmennuslinjamme painopisteet. Haluamme tukea valmentajiamme ymmärtämään myös suuressa kuvassa mihin suuntaa jalkapallo on kehittymässä, tai jo kehittynyt, ja miten me seurana ja valmentajina vastaamme näihin haasteisiin, fyysisen valmennuksen koordinaattori Niklas Virtanen selventää.

Moni odottaa jo uuden valmennuslinjan mukaisiin harjoitteisiin perehtymistä. Virtanen toppuuttelee kuitenkin ja painottaa taustoittavan työn merkitystä.

– Käymme valmentajakoulutuksia laajalla porukalla ja perusteellisesti. Voisimme toki vain antaa valmennuslinjan tietoon, mutta haluamme toimia sekä yksilöä että yhteisöä kehittävänä seurana. Tavoitteenamme on muodostaa kentälle heijastuva seuran valmentajien yhteinen ajattelumalli, ei vain kirjallista ohjetta, Virtanen tarkentaa.

Valmentajakoulutukset jatkuvat kevään aikana. Seuraavissa koulutuksissa paneudutaan valmennuslinjan painopisteisiin.