HJK 06 voitti Kai Pahlman SM-lopputurnauksen

HJK:n vuonna 2006 syntyneiden poikien akatemiajoukkue voitti viikonloppuna Tampereella pelatun Kai Pahlman SM-lopputurnauksen.

HJK pelasi vakuuttavan turnauksen. Alkulohkonsa Klubi voitti puhtaalla pelillä. Kolmesta ottelusta pisteitä karttui täydet yhdeksän. Alkulohkon otteluissa kaatuivat PKKU (3–0), VPS J/06 (3–0) sekä Ilves (3–0). Puolivälierässä vastaan asettui jälleen turnauksen järjestäjäjoukkue Ilves. Ottelu päättyi HJK:n 1–0 voittoon. Välierissä HJK voitti KäPan luvuin 6–1 ja sunnuntaina pelatussa finaalissa KuPS YJ:n selvästi 5–0.

– Puhuimme pelaajien kanssa, että vaikutamme asioihin, joihin voimme ja sitä kautta annamme itsellemme mahdollisuuden voittaa. Olemme olleet hyviä luomaan maalipaikkoja ja luotimme siihen, että teemme jokaisessa pelissä vähintään yhden maalin, jolloin oman maalin puhtaana pitäminen riittää ottelun voittamiseen. Oli hienoa huomata, että voitto tuli pitkälti sillä, että teimme harjoittelemiamme asioita hyvin, joukkueen päävalmentaja Tuomas Rantanen kertasi joukkueen otteita turnauksessa.

– Finaalit ovat usein vaikeita pelejä, taisteluita. Lämmitti mieltä, kun pystyimme pelaamaan vahvasti oman identiteettimme kautta ja osoittamaan siten vahvuutemme, Rantanen summasi loppuottelua.

HJK 06 lähti turnaukseen vahvoista asemista. Joukkueen saldo kauden 16 ottelustaan P15 Liiga -sarjassa oli ennen turnausta 14 voittoa ja kaksi tasapeliä.

– Ensimmäinen peli oli meiltä hieman hermostunut ja myös pelaajat myönsivät ulkoisten paineiden aiheuttaman jännityksen. Keskustelimme asiasta joukkueen kanssa ja onnistuimme selättämään paineet, Rantanen avasi ja jatkoi:

– Joukkue on osoittanut kauden aikana kovissa paikoissa luonteensa nostamalla tasoa.

HJK teki turnauksen kuudessa ottelussaan yhteensä 21 maalia. Joukkueen paras maalintekijä, David Ezeh, jakoi kuudella maalillaan turnauksen maalikuninkuuden.

– Jäi todella hyvä fiilis, turnaus oli kaikin puolin erittäin laadukkaasti järjestetty. Oli myös hienoa, että Aamulehti striimasi ottelut, se loi oman merkityksensä turnaukselle, Rantanen kiitti.

Mukana turnauksessa oli yhteensä 16 joukkuetta. Kiitokset Ilvekselle onnistuneista turnausjärjestelyistä!