HJK mukana Tulevaisuuden tähdet -ohjelmassa

Uuden Tulevaisuuden tähdet -ohjelman tavoitteena on sitouttaa tyttöpelaajia vahvemmin lajiin ja sitä myötä kasvattaa kannattajakulttuuria Kansallisen Liigan otteluissa.

Tyttöjen pelaajamäärät ja kiinnostus naisten huippujalkapalloa kohtaan ovat jatkuvassa nousussa. Kasvavien pelaajamäärien myötä suomalaisessa jalkapallossa on mukana entistä isompi joukko tyttöjä, joille on tärkeää tarjota paitsi yhteisö, myös esikuvia.

Kansallisen Liigan uuden avauksen, Tulevaisuuden tähdet -ohjelman, avulla tyttöpelaajia halutaan sitouttaa entistä vahvemmin kotimaiseen huippujalkapalloon. Ohjelma tuo lisää juniorijoukkueita Subway Kansallisen Liigan otteluihin, tarjoten tyttöpelaajille ja heidän valmentajilleen näkymän liigatasolle saakka sekä luo tyttöpelaajille paikallisia roolimalleja ja esikuvia. HJK:n lisäksi ohjelmassa ovat mukana FC Honka, Ilves, KuPS ja ONS.

– Mukaan hakeneet ja valitut Kansallisen Liigan seurat ovat rekrytoineet puolipäiväisen koordinaattorin työskentelemään ohjelman parissa omalla alueellaan. Tavoitteena on inspiroida kullakin alueella kattavasti tyttöjoukkueita valmentajineen mukaan ohjelmaan ja kohtaamaan huippupelaajia sekä arjessa että ottelutapahtumissa”, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo.

HJK:ssa Tulevaisuuden tähdet -ohjelma kuvaa monin osin paluuta koronaa edeltäneeseen aikaan, jolloin liiga- ja juniorijoukkueiden pelaajavierailuita sekä kummipelaajatoimintaa päästiin toteuttamaan aktiivisemmin myös kasvotusten. Uuden ohjelman myötä toimintaan sitoutetaan HJK:n omien tyttöjoukkueiden lisäksi myös lähialueiden seuroja.

– On hienoa olla mukana kehittämässä naisten ja tyttöjen jalkapallokulttuuria, jossa junioripelaajat pääsevät kohtaamaan esikuviaan niin arjessa kuin ottelutapahtumissakin, HJK:ssa ohjelman koordinaattorina aloittava Santeri Niemi-Pynttäri iloitsee.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelma käynnistyy Klubissa jo toukokuun aikana. HJK:n omat joukkueet saavat seuralta ohjeistuksen ohjelman tapahtumista. Muiden seurojen joukkueet voivat ilmoittaa kiinnostuksesta osallistua ohjelmaan tästä tai ottamalla yhteyttä ohjelman koordinaattorina toimivaan Santeri Niemi-Pynttäriin.

Lisätietoja antaa:

Santeri Niemi-Pynttäri
Tulevaisuuden tähdet -koordinaattori
[email protected]