HJK on T18 Suomen mestari

HJK T18 Akatemia varmisti itselleen Suomen mestaruuden viime viikonloppuna.

HJK TBSM - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

T18 SM-sarjaa on pelaamatta vielä yksi kierros, mutta HJK:n Suomen mestaruus on jo varma. Klubi on kerännyt 17 pelistään peräti 47 pistettä (15 voittoa ja 2 tasapeliä). Toisena olevalla EPS:lla pisteitä on 40.

HJK:n kausi on ollut tuloksellisesti erinomainen. Talvella joukkue voitti SM-karsinnan, keväällä Ruotsin Växjössä pelatun kv-turnauksen ja nyt varmistui myös Suomen mestaruus. SM-sarjan viimeiselle kierrokselle lähdettäessä takana on peräti 27 peliä ilman tappiota.

HJK on tehnyt SM-sarjan 17 pelissään peräti 72 maalia ja päästänyt vain 21. SM-sarjan maalipörssiä johtaa 14 osumallaan Klubin Kerttu SareliusMilja Kiviranta on tehnyt 11 ja Katrin Kirpu 10 maalia.

– Pelaajat ovat tämän mestaruuden ansainneet. He ovat painaneet valtavasti töitä treeneissä ja uskaltaneet heittäytyä tekemiseen. Niin se aina menee, että hyvästä työstä seuraa hyvä lopputulos, talenttivalmentaja Arttu Heinonen kiittelee.

T18 Akatemiasta on tällä kaudella ollut iso joukko pelaajia 2004-, 2005- ja 2006-syntyneiden maajoukkueissa, joissa he ovat olleet myös isossa roolissa. 05-ikäluokan maajoukkue pelasi keväällä upeasti myös EM-kisoissa. Lokakuun lopussa edessä on vielä 06-ikäluokan EM-karsinnat Pohjois-Irlannissa.

– Meidän pelaajat ovat olleet myös maajoukkueissa isossa roolissa, joten sekin on ollut todella hyvä ja tärkeä asia, talenttivalmentaja Heinonen kehuu.

T18 Akatemiasta siirtyy ensi kaudeksi HJK:n liigajoukkueeseen ainakin Maija KootaLilli Halttunen sekä Milja Kiviranta. Kauden aikana useampi pelaaja on ollut mukana liigajoukkueen harjoituksissa ja myös peleissä.

– Iso tavoite meillä on koko ajan kaventaa eroa liigajoukkueen T18 Akatemian välillä. Siinä olemme onnistuneet hyvin. Yhteistyö toimii erinomaisesti ja T18-joukkueen kanssa olemme pystyneet nostamaan vaatimustasoa ja tekemistä niin, että pelaajat tulevat liigajoukkueeseen entistä valmiimpina, huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius kertoo.

HJK pelaa tulevana lauantaina viimeisen pelinsä tämän kauden SM-sarjassa Valttia vastaan. Tämän jälkeen edessä on parin viikon loma ja treenikentälle joukkue palaa taas marraskuun alussa. Ensi kaudella T18 Akatemiassa pelaavat ikäluokat 2005–2007.

Ensi kaudella joukkueen päävalmentajana toimii Joonas Sarelius. Muu valmennustiimi julkaistaan ensi viikolla.

SUOMEN MESTARIT 2022

PELAAJAT

Halttunen Lilli
Hemming Lotta
Hägg Netta
Kirpu Katrin
Kiviranta Milja
Koota Maija
Lahikainen Anelma
Latvalahti Saana
Mare Edit
Niemi Peppi
Niinistö Pihla
Nuolikoski Sanni
Nurmi Linda
Pallonen Lotta
Räisänen Milla
Sarelius Kerttu
Sarkki Juulia
Siivonen Siiri
Sillanpää Sara
Takanen Minttu
Vainio Lotte
Ylä-Mononen Anni

Joukkueessa pelasi kauden aikana myös useampi HJK T07:n ja HJK TB2:n pelaaja

VALMENNUS JA TAUSTAT

Talenttivalmentaja: Arttu Heinonen
Akatemiavalmentaja: Joonas Sarelius
Valmentaja: Jan Berg
Valmentaja: Riku Remes
Mv-valmentaja: Juho Illi
Fysiikkavalmentaja: Alvaro Molinos
Fysio: Pauliina Pitkänen
Henkinen valmennus: Laura Hyvönen
Joukkueenjohtajat: Johanna Sillanpää, Pasi Kinnunen
Huoltajat: Mia Halttunen, Sari Nuolikoski, Jutta Ylä-Mononen, V-P Tiilimaa
Videokuvaus: Markku Sillanpää