HJK ottaa käyttöön Valamiksen virtuaalisen oppimisympäristön

HJK on ottanut käyttöön valmentajien virtuaalisen oppimisympäristön, Valamiksen. Valamis mahdollistaa entistä interaktiivisemmat ja joustavammat valmentajakoulutukset sekä tarjoaa seuratasolla työkalun koko seuran valmennusosaamisen kehittämiseen.

Valamis - HJK Helsinki

Valamis on virtuaalinen oppimisympäristö, jonka kautta HJK:n valmentajien osaamista kehitetään mm. yhteisten oppimismateriaalien ja valmentajakoulutusten avulla. Valamis toimii myös materiaalipankkina, jossa valmentajat voivat tutustua omassa aikataulussaan HJK:n valmennuslinjaan ja muihin dokumentteihin.

– Meille on tärkeää, että jokaisella HJK:ssa pelaavalla lapsella ja nuorella on osaava ja koulutettu valmentaja. Se kattaa sekä hyvän lajiosaamisen että viimeisimmät tiedot pelaajakehityksen vuoden 2021 vaatimustasosta eri ikäluokissa ja eri tasoilla. Yhtäläisesti haluamme, että seuran valmentajat osaavat kohdata pelaajat ihmisinä ja ryhmän jäseninä. Valamis edistää konkreettisesti näitä tavoitteitamme, seuran valmennuspäällikkö Emma Järvinen taustoittaa.

Valamis luo uusia mahdollisuuksia myös seuran lukuisten valmentajien arkeen. Esimerkiksi HJK:n valmentajakoulutusten tallenteet ovat katsottavissa oman aikataulun mukaisesti.

– Valamiksen myötä kaikki tieto on yhdellä alustalla ja valmentaja voi kehittää omaa osaamistaan ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä tuo joustoa valmentajien yksilöllisiin tilanteisiin, Järvinen selventää.

Valamis mahdollistaa myös valmennusosaamisen järjestelmällisen seurannan. Uudessa oppimisympäristössä voidaan määrittää, mitata, analysoida ja muokata valmentajien osaamista yksilö- sekä seuratasolla. Näin valmentajien yksilöllistä kehittymistä kohti omia tavoitteitaan voidaan tukea entistä paremmin.

Valamis on ollut seuran vastuu- ja apuvalmentajien käytössä maaliskuun alusta saakka. Täysimääräinen siirtymä Valamikseen tapahtuu kevään aikana.