HJK P17 Akatemia valmiina SM-karsintaan

HJK P17 Akatemia aloittaa SM-karsintataipaleensa tulevana viikonloppuna. Uuden valmennustiimin johdolla harjoittelevan joukkueen vuosi on käynnistynyt kovalla sykkeellä.

HJK P17 Akatemia - HJK Helsinki. Photo: @ Mira Lönnqvist

Joukkue on harjoitellut nykyisessä kokoonpanossaan marraskuun puolivälistä saakka pitäen lyhyen joulutauon. Alkuvuoteen on ehtinyt mahtua jo useampikin harjoitusmatsi, joissa joukkue on esiintynyt toivotulla ilmeellä.

– Olemme keskittyneet omaan pelifilosofiaamme, moderniin, aggressiiviseen ja nopeatempoiseen pelaamiseen, sillä Suomen suurimpana seurana meidän pitää pystyä toteuttamaan samoja asioita kuin huippujoukkueet. Ja jos haluamme pelata nopeatempoista peliä, on meillä pelaajillemme vastuu pitää myös treenien tempo korkealla. Pelaajat ovat ottaneet tämän hyvin vastaan ja yleisilme on ollut juuri toivottua, joukkueen päävalmentajana aloittanut Mikael Forssell kuvailee.

HJK P17 Akatemiassa pelaa 2005 ja 2006 syntyneitä poikia. Kauden joukkue koostuu kokonaan myös viime kaudella Klubissa pelanneista pelaajista. Mukaan on noussut pelaajia etenkin monta vuotta peräkkäin menestyksekkäästi esiintyneestä 2006 syntyneiden ikäluokasta. Yhteistyö on tiivistä myös muiden HJK:n joukkueiden suuntaan.

– Pelaajamme harjoittelevat ristiin HJK Klubi 04:n kanssa, sillä mahdollisuudesta liikkua joukkueiden välillä voittavat kaikki. Se kasvattaa pelaajien motivaatiota, vaikka samalla pitää kyllä nostaa hattua kaikille jätkillemme, sillä yhdelläkään ei jää motivaatiosta kiinni, Forssell toteaa.

Joukkueen valmennuksessa nähdään niin ikään joukkueiden välistä yhteistyötä. HJK P17 Akatemian päävalmentajana toimivan Mikael Forssellin apuna ovat valmentajat Kari Naakka, Aleksi Lalli (talenttivalmentaja), Siiri Tura (suorituskykyvalmentaja) sekä Marko Frantsi (maalivahtivalmentaja). Lisäksi HJK Klinikka toimii tiiviissä yhteistyössä joukkueen fysioterapiapalveluiden osalta.

– Staffillamme on todella hyvä dynamiikka. Olemme samalla sivulla, mutta jokaisella on selvästi omia erilaisia vahvuuksia, joita tuovat jengiin. Tämä on meille ehdottomasti lähtökohtaisesti vahvuus, Forssell kuvailee tiimiään.

HJK P17 aloittaa kaksinkertaisena pelattavan SM-karsinnan tulevana sunnuntaina 30.1. kun vastaan asettuu FC Inter. Karsinnasta selviytyvät joukkueet jatkavat yksinkertaisena pelattavan SM-sarjaan.

– Karsinnassa on edessä suuri määrä matseja ja jos etenemme SM-sarjaan, jokainen peli on kuin Cup finaali, näimme jo viime vuonna, miten tiivis etenkin sarjan kärkipää on. Silti tavoitteenamme on pakko olla Suomen mestaruus. Kaikki sen alapuolelle asetettavat tavoitteet olisivat epäreiluja omaa tekemistämme ja seuran tähän jengiin laittamia panostuksia kohtaan. Siltikin isossa kuvassa tärkein tavoitteemme ja tehtävämme on pelaajakehityksessä, Forssell painottaa.

HJK P17 seuraavat SM-sarjan karsintaottelut

SU 30.1. 20.15 HJK – FC INTER, Talin halli
LA 12.2. 20.30 KÄPA – HJK, Talin halli
LA 19.2. 15.00 HJK – PPJ, Sahara
LA 26.2. 14.00 PKKU – HJK, Kaleva UP TN, Kerava
SU 6.3 20.15 HJK – FC VIIKINGIT, Talin halli
LA 12.3. 18.15 TPS – HJK, Kupittaa TN, Turku
LA 19.3. 15.00 HJK -FC LAHTI, Talin halli

Myös HJK T18 Akatemia aloittaa oman SM-karsintansa tulevana viikonloppuna FC Hongan vieraana. Voit lukea lisää HJK T18 Akatemian alkuvuodesta tästä.