HJK:n urheiluorganisaatio uudistuu

Jako tyttö- ja poikavalmennukseen jää historiaan. Jatkossa organisaatio rakentuu toiminnan tavoitteiden mukaisesti.

Juniorit - HJK Helsinki

HJK ry:n urheilullisen toiminnan runkona toimiva organisaatiomalli väistyy uuden tieltä marraskuun 2020 alussa. Uudessa mallissa organisaatio ei enää jakaannu tyttöjen ja poikien toimintaan vaan toiminnan tavoitteiden mukaisesti.

HJK on kasvanut viime vuosien aikana merkittävästi, mikä mahdollistaa uuden askeleen ottamisen myös toiminnan organisoinnissa. Nykyisessä organisaatiossa toiminta on jaettu hallintoon sekä neljään toimintasektoriin: poikien harrastetoimintaan, poikien huippu- ja kilpatoimintaan, naisten ja tyttöjen toimintaan sekä muihin palveluihin. Perinteinen tyttö- ja poikavalmennukseen perustuva jako jää kuitenkin Klubin historiaan kuunvaihteessa.

HJK on aina halunnut olla edelläkävijä omalla alallaan eivätkä tyttö- ja naisjoukkueet ole tästä poikkeus. Klubin vahva toiminta näillä saroilla onkin tehnyt tyttösektorista HJK ry:n voimakkaimmin viime vuosina kasvaneen osa-alueen. Tyttöpelaajien määrän viisinkertaistuttua viime vuosina voidaan tyttöjen ja poikien toiminta organisoida jatkossa täysin yhtäläisesti.

– Meillä on ollut poikajoukkueille jo pitkään vahva väylä ammattilaiseksi ja Eurooppaan. Tytöille tätä prosessimaista mahdollisuutta edetä kohti omia tavoitteitaan ei ole aiemmin voitu tarjota yhtä vahvasti. Uuden mallin myötä voimme todella tarjota jokaiselle pelaajallemme yhtäläiset mahdollisuudet tavoitella omia unelmiaan, HJK ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen iloitsee.

HJK ry:n toiminta tulee jatkossa jäsentymään kaupunginosatoiminnan, kilpa- ja huipputoiminnan sekä urheilun tukitoiminnan kokonaisuuksiin. Kokonaisuuksien alle asettuvia joukkueita, sekä tyttö- että poikajoukkueita, ohjaa yhteinen valmennuslinja, samat tavoitteet ja samat kehittymisen mittaristot aina D12 ikäluokkaan saakka.

HJK Naiset - Photo: © Kalevi Hämäläinen
Naisten liigajoukkue on jatkossa oma yksikkönsä.

Myös naisten liigajoukkue muodostaa uudessa organisaatiossa ensimmäistä kertaa täysin oman kokonaisuutensa. HJK haluaa toimia myös tämän muutoksen myötä naisten jalkapallon suunnannäyttäjänä, kehittäjänä ja mahdollistajana.

– Haluamme tarjota myös naispelaajillemme mahdollisuuden tavoitella unelmiaan täysipäiväisesti, ammattilaisena, 100 % itsensä kehittymiseen keskittyen. Naisten joukkueen organisointi omaksi yksikökseen harrastepuolesta erotettuna tuo meille lisää mahdollisuuksia kehittää toimintaa tähän suuntaan, Muurinen lisää.

Organisaatiouudistus seuraa joukkuetoiminnassa jo aiemmin tehtyjä uudistuksia. Näin ollen organisaatiouudistus ei tuo suoria muutoksia joukkueiden harjoitteluun. Huomioithan kuitenkin, että valmennuksen vastuualueet ovat päivittyneet. Löydät kaikki ajankohtaiset yhteystiedot täältä.