HJK T15 voitti Laura Kalmari SM–lopputurnauksen

HJK:n 2006–syntyneiden tyttöjen akatemiajoukkue voitti viikonloppuna Seinäjoella pelatun Laura Kalmari SM–lopputurnauksen.

laurakalmarivoitto

HJK pelasi vakuuttavan turnauksen. Alkulohkossa kaatuivat NJS (6–1), HJS (7–0) ja ONS (2–0). Puolivälierässä Klubi voitti järjestäjäjoukkue SJK:n maalein 7–1, välierissä FC Peltirummun 1–0 ja sunnuntaina pelatussa finaalissa United/Valtti YJ:n 1–0.

– Tiukin ottelu pelattiin välierässä Peltirumpua vastaan. Peli päättyi maalittomaan tasapeliin ja teimme voittomaalin jatko–ottelun viimeisellä minuutilla. Sekin voitto oli hyvä osoitus tämän joukkueen tekemisestä. Loppuun asti luotimme itseemme ja saimme vielä vaihtojen kautta lisää virtaa kentälle, päävalmentaja Joonas Sarelius kertoi.

– Finaali oli sitten meidän hyvässä kontrollissa koko ajan, ja olimme selvästi parempia, Sarelius jatkoi.

HJK T06–joukkue lähti SM–lopputurnaukseen selkeänä ennakkosuosikkina, sillä viime vuodet joukkue on voittanut omat sarjansa ja turnauksensa ilman tappioita.

– Se ei ole helppo tilanne, kun kaikki odottavat voittoa ja samalla kaikki myös todella haluavat HJK:n voittaa. Meidän pelaajamme ovat tässä vuosien aikana kasvaneet henkisesti valtavasti ja kentällä näkyy se, että mitä tiukempi paikka, sitä enemmän he tilanteesta nauttivat.

– Joukkuehenki on huippuluokkaa ja vuosien saatossa olemme opetelleet koko ajan lisää, että myös pelaajat itse kantavat vastuuta omasta kehittymisestään. Ilmapiiri joukkueessa on sopivan voitontahtoinen ja kilpailullinen. Ja kaiken lähtökohta on se, että pelaaja uskaltaa ja saa olla joukkueessa ja kentällä oma itsensä, Sarelius kertoo.

SM–lopputurnauksen maalipörssin kaksoisvoitto meni myös HJK:lle. Kerttu Sarelius teki kahdeksan maalia ja Milja Kiviranta seitsemän.

– Puolustimme turnauksessa myös hyvin, eikä vastustajat saaneet juurikaan maalipaikkoja. Meillä oli paljon onnistujia viikonloppuna ja se on aina hyvä merkki, että meidän hyvät pelaajat olivat hyviä myös tässä turnauksessa, jossa paikalla olivat kuitenkin Suomen parhaat joukkueet.

Mukaan turnaukseen pääsi 16 joukkuetta.

– Se on tietysti huolestuttava asia, että tasoerot olivat lopulta aika isot. Neljän joukossa kaikki joukkueet olivat etelästä, Sarelius pohtii.

– SJK:lle isot kiitokset turnauksen järjestelyistä. Ne toimivat erinomaisesti.