HJK T18 Akatemia edennyt voitokkaasti SM-sarjassa

HJK T18 Akatemia on pelannut erinomaisesti tämän kauden SM-sarjassa ja kahdeksasta pelistä on kertynyt seitsemän voittoa ja yksi tasapeli. Kesän sarjatauolle Klubi lähti sarjakärjessä.

Edit Mare (vasemmalla), Kerttu Sarelius ja Linda Nurmi

– Kun mukaan otetaan SM-karsinta, niin edellisistä 13 pelistä on 12 voittoa ja tasapeli. Sen lisäksi voitimme keväällä Växjössä pelatun turnauksen, joten tuloksellisesti voi olla tyytyväinen, talenttivalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

Kahdeksasta pelistä HJK:n maaliero on 37–14. Kerttu Sarelius (8) ja Katrin Kirpu (7) pitävät hallussaan kaksoisjohtoa SM-sarjan maalipörssissä.

Kevään ja kesän aikana 2005- ja 2006-syntyneiden maajoukkueet ovat pelanneet ahkerasti. 05-ikäluokan maajoukkue selvisi hienosti jatkokarsinnoista EM-kisoihin ja 06-maajoukkue on pelannut turnaukset Walesissa ja Ruotsissa. Klubista näiden maajoukkueiden mukana maaotteluissa kevään ja kesän aikana ovat olleet Pihla Niinistö, Siiri Siivonen, Anni Ylä-Mononen, Milja Kiviranta, Ilona Walta (liigajoukkue), Lilli Halttunen, Edit Mare, Kerttu Sarelius, Lotta Hemming, Linda Nurmi ja Anelma Lahikainen. 2004-syntyneiden maajoukkueessa on puolestaan pelannut maalivahti Maija Koota.

– Tällä kaudella emme ole poikkeuksellisesti pelanneet poikien sarjassa ollenkaan. Tämän ansiosta olemme saaneet ehjiä treeniviikkoja entistä enemmän. Se on pelaajakehityksen kannalta tärkeä asia, Heinonen sanoo.

T18 Akatemia tekee tiivistä yhteistyötä HJK:n Kansallisen Liigan joukkueen kanssa. Tällä kaudella liigajoukkueen harjoituksissa on ollut useampi pelaaja T18 Akatemiasta. Lilli Halttunen ja Edit Mare ovat debytoineet liigassa ja Halttusella on myös jo kaksi tehtyä maalia liigatasolla. Kansallisessa Liigassa kokoonpanossa ovat tällä kaudella olleet myös Maija Koota, Linda Nurmi ja Kerttu Sarelius.

– Pelaajaliikenteen lisäksi on myös erittäin hyödyllistä, että pystymme joka päivä vertailemaan Polarien dataa liigajoukkueen vastaaviin ja käyttämään sitä harjoittelun suunnittelussa ja toteutuksessa. Tavoitteena on koko ajan pienentää sitä kuilua liigajoukkueeseen ja antaa meidän nuorille pelaajille valmiudet liigatasolle ja kv-kentille, huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius korostaa.

HJK palaa treenikentälle pienen kesäloman jälkeen ensi maanantaina. Pelit SM-sarjassa jatkuvat perjantaina 22.7. kotipelillä Honkaa vastaan.

– Lähdemme jatkamaan syyskierrokselle siitä, mihin kevät jäi. Eli treenikentällä mennään kovaa ja totta kai tavoitteena on myös voittaa pelit, Heinonen linjaa.

Kaudella 2023 T18-ikäluokassa ovat ikäluokat 2005–2007. HJK:n osalta kausi käynnistyy marraskuun osalta.

Jos olet kiinnostunut HJK:n T18 Akatemiasta ensi kauden osalta, ole yhteydessä:
[email protected] / p. 050 567 9000