HJK T18 aloittaa SM-sarjan

HJK T18 Akatemialla on takanaan hyvä talvi niin peli- kuin harjoituskentällä. Lauantaina joukkue aloittaa urakkansa T18 SM-sarjassa.

HJK T18 AKatemia - HJK Helsinki

T18 SM-karsinta pelattiin talven aikana. HJK pelasi lohkossa A, johon selvisi viime kauden SM-sarjan viisi parasta joukkuetta sekä mukaan karsintaan otettu HFA. Klubi selvitti karsinnan tyylipuhtaasti, sillä viidestä pelistä kertyi 12 pistettä ja karsinnan ykkössija. Hyvän karsinnan kruunasi 5–1-voitto HFA:sta maaliskuun puolivälissä.

– Pelimme kehittyi koko ajan ja paransimme otteitamme pelistä toiseen. Olemme painaneet hyvin hommia treenikentällä, joka näkyy tietysti myös aina peleissä, talenttivalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

Klubi pelasi talvella myös naisten Suomen Cupin lohkovaiheessa. Liigajoukkueet PK-35 Vantaa ja Åland United olivat liian vahvoja, mutta Ykkösen joukkue VJS kaatui Klubin käsittelyssä maalein 3–2.

– Näistä peleistä saimme erittäin hyvää oppia meidän pelaajillemme. Varsinkin keskitysten ja erikoistilanteiden puolustamisessa olimme vaikeuksissa, mutta juuri nämä vaikeudet opettavat parhaiten, Heinonen pohtii.

T18 SM-sarjaan selvisi mukaan 10 joukkuetta. Sarja alkaa virallisesti huhtikuun lopussa, mutta HJK pelaa huhtikuun aikana jo neljä peliä, jotta kesän kalenteria pystyttiin tyhjentämään mm. maajoukkuepelien takia. Klubi aloittaa pelinsä tulevana lauantaina EPS:aa vastaan Esport Arenalla.

– Tavoitteena on säilyttää läpi kauden hyvät harjoitusviikot. Peleillä on tietysti iso merkitys, mutta vielä tärkeämpää on saada ehjiä ja hyviä treeniviikkoja läpi koko kauden, Heinonen toteaa.

U17-maajoukkue EM-kisoihin

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selvitti tiensä maaliskuussa upeasti EM-kisoihin. Jatkokarsinassa Suomi pelasi Islannin kanssa tasan ja voitti Irlannin sekä Slovakian. EM-kisat pelataan toukokuussa Bosnia ja Herzegovinassa.

Jatkokarsinnoissa Klubista mukana olivat pelaajat Pihla Niinistö, Ilona Walta, Siiri Siivonen, Anni Ylä-Mononen, Milja Kiviranta ja Lilli Halttunen sekä valmentaja Arttu Heinonen, fysio Pauliina Pitkänen sekä mv-valmentaja Marko Frantsi.

– EM-kisapaikka oli Suomelta loistava suoritus. Ja totta kai on hienoa ja osoitus HJK:n toiminnasta, kun meidän pelaajat olivat kisapaikan suhteen isossa roolissa, akatemiavalmentaja Joonas Sarelius toteaa.

EM-kisoihin valmistautuva maajoukkue leireilee huhtikuun puolivälissä. Samaan aikaan U16-maajoukkue osallistuu UEFA Development turnaukseen Walesissa. U16-maajoukkueessa on myös vahva edustus HJK:n T18 Akatemiasta.

– Kansainvälisissä peleissä pääsee hyvin mittamaan omaa tasoaan sekä saamme hyödyllistä vertailua esimerkiksi Polarin ja InStatin datasta suhteessa kotimaan peleihin. T18 Akatemia tekee myös liigajoukkueen kanssa tiivistä yhteistyötä, joten pystymme rakentamaan pelaajien arkea ja harjoittelua niin, että se tukee optimaalisesti pelaajakehitystä, Sarelius sanoo.

Turnausvoitto Ruotsista

HJK T18 Akatemia oli huhtikuun alussa turnauksessa Ruotsissa, Växjössä pelattu Girls Elite Cupissa, jossa olivat mukana Ruotsin isoimmat seurat sekä kaksi tanskalaisjoukkuetta.

Klubi voitti turnauksessa kaikki pelinsä ja finaalissa kaatui IFK Kalmar maalein 1–0. Muita vastustajia olivat mm. Hammarby IF (4–1), FC Rosengård (4–0) sekä Djurgårdens IF (4–0).

– Pelit osoittivat, että olemme ruotsalaisjoukkueisiin nähden hyvällä tasolla. Hyvät esitykset turnauksessa herättivät paljon kiinnostusta HJK:ta ja meidän pelaajiamme kohtaan.

– Nyt meidän on pidettävä huoli siitä, että pystymme myös tulevina vuosina takaamaan näille pelaajille laadukkaan arjen sekä pelaajapolun huipulle asti, Sarelius toteaa.

Talenttivalmentaja Heinonen korostaa myös oman joukkueen kv-pelien merkitystä.

– Turnaus oli myös hyvä osoitus, että oikealla tiellä olemme. Nyt vaan laatua ja tasoa nostetaan edelleen joka päivä, että pelaajillamme on mahdollisuus ottaa seuraava steppi eteenpäin.