HJK tehnyt pelaajasopimukset Stanislav Baranovin ja Pyry Mennun kanssa

HJK on kiinnittänyt kaksi nuorta pelaajaansa. Pyry Mentu ja Stanislav Baranov ovat kumpikin esiintyneet vakuuttavasti HJK Akatemiassa usean vuoden ajan. 

Pyry Mentu - HJK Helsinki. Photo: © Heli Annala
Pyry Mentu

HJK on tehnyt kolmevuotisen pelaajasopimuksen keskikenttäpelaaja Pyry Mennun (s. 2006) kanssa. Viime vuonna Klubin 2006 syntyneiden mukana Suomen mestaruuden voittanut Mentu on HJK:n oma kasvatti. Viisivuotiaana HJK Lauttasaaren kaupunginosassa peliuransa aloittanut Mentu siirtyi HJK Akatemiaan jo yhdeksänvuotiaana. 

– Pyry on älykäs keskikenttäpelaaja, joka auttaa koko joukkuetta organisoitumaan pelin eri vaiheissa. Hän on taitava pelaaja, joka ei helpolla menetä palloa. Pyry pystyy auttamaan joukkuetta etenemään syötöillään ja rytmittää hyvin peliä, huippuvaiheen talenttivalmentaja Aleksi Lalli kuvailee. 

– Tämä on ollut unelmana jo silloin viisi vuotiaana kun kävimme katsomassa Klubin Veikkausliigan pelejä. Viime kaudella voitimme joukkueena kaiken, mitä vaan voi voittaa ja se oli myös itselleni paras kausi tähän mennessä. Seuraavana tavoitteena on päästä parin vuoden sisällä HJK Klubi 04 mukaan ja ehkä sitä kautta edustukseen. Tulevaisuuden unelma on Valioliiga, Mentu maalailee.  

Stanislav Baranov - HJK Helsinki. Photo: © Heli Annala
Stanislav Baranov

Klubi on sopinut kahden vuoden pelaajasopimuksen myös isossa roolissa HJK P17 Akatemiassa pelaavan Stanislav Baranovin kanssa. Sopimus sisältää option. FC Konnun kasvatti on edennyt HJK:n pelaajapolulla viimeisen viiden vuoden aikana nousujohteisesti. 

– Stani on profiililtaan leveydessä operoiva laitapelaaja, jolla on hyviä taitoja ja ominaisuuksia kyseiselle pelipaikalle. Stani on kova kilpailija, joka on parhaimmillaan, kun joukkue pääsee hyökkäämään isoihin tiloihin, Aleksi Lalli kuvaa. 

– Tietenkin jalkapallo on itselleni se iso unelma, mutta tätä fiilistä on vaikea pukea sanoiksi. Pari vuotta sitten en osannut edes ajatella, että voisin saada sopimuksen Klubin kaltaiseen isoon seuraan. Olen todella iloinen. Seuraavaksi haluan päästä pelaamaan HJK Klubi 04 mukana ja edetä siitä tietenkin Veikkausliigaan, Baranov kertoo.