HJK:n A-nuorten kausi päätökseen

Mikael Forssellin valmentamat HJK:n A-nuoret saivat pronssia.

HJK A-nuoret

Honka vs HJK 1–3

HJK otti tämän kauden A-nuorten SM-sarjassa pronssia. Päätöskierroksella lauantaina Klubi saalisti 3-1 vierasvoiton FC Hongasta. Raitapaitojen maalintekijöinä kunnostautuivat Miska Peltola kahdesti ja Mark Väisänen kerran. 

HJK- ja maajoukkuelegenda Mikael Forssellin valmentama joukkue on pelannut erinomaisen kauden. HJK oli sarjan ainoa tappioton joukkue. Klubin erotti kirkkaammista mitaleista liian monet tasapelit, yhteensä neljä kappaletta. Ero mestaruuden voittaneeseen Ilvekseen oli neljä pistettä, hopeajoukkue Atlantis FC:hen piste. Klubi päästi yhdessä Atlantiksen kanssa sarjassa vähiten maaleja, 13.

Lauantain kamppailun ennakkotilanne oli se, että Klubilla oli vielä teoreettiset mahdollisuudet hopeamitaleihin. Tämä olisi kuitenkin edellyttänyt vähintään Atlantiksen tasapeliä viimeisestä pelistä MP:tä vastaan ja samalla Klubin voittoa Hongasta.

Tapiolan urheilupuiston tekonurmella pelattu ottelu oli kaksijakoinen. Vierasjoukkueen peli sujui avausjaksolla erinomaisesti, ja noin puolen tunnin pelin jälkeen Klubilla oli jo kahden maalin johtoon. Hongan Antti Könönen onnistui kaventamaan pelin vajaa 10 minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Näin joukkueet marssivat tauolle HJK:n maalin johdossa.

Toinen jakso oli raitapaidoille vaikeampi. Vasta Miska Peltolan toinen henkilökohtainen maali muutama minuutti ennen loppua päästi Klubin pinteestä. Samalla Peltola kruunattiin sarjan maalintekijäkuninkaaksi 10 osumallaan. Kun Atlantis voitti oman ottelunsa Mikkelissä selvästi 6–0, klubilaisten kaulaan ripustettiin pronssimitalit.

Toista kauttaan HJK:n juniorivalmentajana työskentelevä Mikael Forssell ei peittele tyytyväisyyttään. Miklu on ensisijaisesti iloinen joukkueensa puolesta, mutta hän kertoo löytäneensä valmennuksen myötä uusia puolia myös itsestään.

– Tämä oli hankala ottelu. Voisi jopa sanoa, että antoisan mutta raskaan kauden rasitukset näkyivät varsinkin toisella puoliajalla. Joukkue kuitenkin osoitti jälleen henkisen kanttinsa ja otti voiton. Olen valtavan ylpeä pelaajistani, jotka ovat tehneet kaudesta nousujohteisen tarinan.

– Tämä on ollut myös itselleni mielenkiintoinen matka. Kun aloitin valmentamisen viime vuonna B-nuorissa Teemu Tavikaisen kakkosvalmentajana, minulle tuli välillä mieleen, että en ymmärrä jalkapallosta mitään. Siinä harjoiteltiin nöyryyttä. Sain omalla pelaajaurallani maalinteosta sellaiset ”kicksit”, että pelaamisen päättymisen jälkeen oli vaikea kuvitella mitään korvaavaa. Onneksi tietenkin upea perheeni antaa olennaisen sisällön elämääni. Tällä kaudella näiden hienojen nuorten pelaajien kanssa toimiminen on avannut minulle valmentamiseen uuden näkökulman. Kun esimerkiksi oma joukkueeni tekee maalin, saan jälleen sellaisia tuntemuksia, joita en olisi edes voinut kuvitella vähän aikaa sitten. Valmentaminen on minun juttuni, ja aion heittäytyä siihen täydellä tarmollani, Forssell vakuuttaa.

HJK:n valmennuspäällikkö Jukka Koivurinta on erittäin tyytyväinen A-nuorten kauteen.

– Tämä on HJK:lle ensimmäinen A-nuorten mitali sitten kauden 2014. Mielestäni A-nuorten sarjaa on viime vuosina väheksytty turhaan. HJK:ssa olemme pyrkineet viime vuosina nostamaan joukkueemme urheilullista profiilia, mistä nyt saavutettu kolmas sija kertoo omaa kieltään.

– Luonnollisesti ruokahalu kasvaa syödessä. Meille jäi meidät mestaruustaistosta pudottaneesta muutamasta tasapelistä sen verran hampaankoloon, että ensi kauteen lähdemme mestaruus mielessä. A:n sarjan merkitys korostuu ensi kaudella entisestään, jos HJK Klubi 04 nousee kauden päätteeksi Ykköseen. Tällöin HJK tarvitsee jo pelaajakehityksen vuoksi yhden portaan B-nuorten ja HJK Klubi 04:n väliin.

– Haluan tietysti kiittää ensisijaisesti joukkueen pelaajia, jotka toimivat esimerkillisen sitoutuneesti koko kauden. Heitä tuki yhtenäisesti motivoitunut taustatiimimme päävalmentaja Mikael Forssellin johdolla; valmentaja Tomi Nylund, fysiikkavalmentaja Juha Lehikoinen sekä huoltaja Jan Åkerberg. Miklun ja koko tiimin kanssa on jo sovittu, että he jatkavat joukkueen kanssa myös ensi kaudella, Koivurinta lopettaa.

FC Honka vs HJK 1–3 (1–2)

26’ Peltola 0–1
32’ Väisänen 0–2
38’ Könönen 1–2
88’ Peltola 1–3

HJK:n kokoonpano: Tervonen – Kajander, Bäckström, Paukku – Urgenc (79. Tapper), Lönnqvist, Filppu (84. Ignatius), Makkonen (73. Strengell), Väisänen (84. Hiiesalu), – Mustila (73. Aryal), Peltola 

HJK:n A-nuorten pronssimitalijoukkue kaudella 2020

Aryal, Amit
Bäckström, Denis
Eerola, Arttu
Filppu, Riko
Florent, Richard
Grönberg, Sami
Hautamo, Otto
Henriksson, Elmo
Hiiesalu, Helger
Hiillos, Emanuel
Hiillos, Jonathan
Ignatius, Eetu
Kajander, Akseli
Kärki, Anthon
Lappi, Olli
Lehtiranta, Juho
Lönnqvist, Casper
Makkonen, Ville
Mustila, Jami
Paukku, Rasmus
Peltola, Miska
Pentikäinen  Joel
Rusanen, Rufus
Strengell, Niko
Tapper, Aku
Tervonen, Miikkael
Tramm, Rasmus
Urgenc, Benjamin
Ussher, Leo
Velasquez, Fidel
Väisänen, Mark
Westerlund, Peik
Yli-Kokko, Johannes
Ylinen, Miki