HJK:n B-junioreiden SM-joukkueet voittoputkessa

HJK:n B-junioreiden SM-joukkueet ovat pelanneet viime ottelut voitokkaasti. Tyttöjen B-nuorten SM-joukkue on voittanut viimeiset kymmenen otteluaan. Poikien BSM-joukkue on puolestaan poistunut voittajana viimeisestä kolmesta ottelustaan.  

HJK B-Juniorit. Photo: © Mira Lönnqvist

TBSM  

Edellisellä kierroksella HJK haki Kuopiosta rutiininomaisen 0–2 vierasvoiton ja kasvatti sen myötä voittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi.  

– Tiedettiin, ettei helpolla päästä ja keskityttiin ehkä aiempaa enemmän tiiviimpään puolustuspeliin ja tilanteenvaihtoihin riistojen jälkeen, joista luotiinkin useampi hyvä maalipaikka. Saimme pidettyä KuPS:n hyvin poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Kokonaisuutena olimme joukkueen kanssa melko tyytyväisiä peliin, toki parannettavaakin jäi, muun muassa maalipaikkojen hyödyntämisessä, joukkueen päävalmentaja Riku Remes analysoi edellistä ottelua.  

Sarjassa toisena oleva Klubi saa seuraavaksi vastaansa taulukon sijalla 18 majailevan Nummelan Palloseuran.  

– Valmistautuminen on taas ollut vähän haasteellista, kun emme ole saaneet ehjiä harjoitusviikkoja koko joukkueena. Peliin lähdetään kuitenkin hyvällä fiiliksellä jälleen pääideana kehittää omaa pelaamistamme etenkin pallollista tekemistä sekä hyökkäyspelaamisen rytmittämistä, Remes avaa valmistautumista.  

– Sarjataulukkoa ei auta tässä vaiheessa tuijotella, vaan mennään peli kerrallaan ajatuksella, että oma tekeminen ja sen kehittäminen on keskiössä, Remes jatkaa.  

BSM  

HJK otti vakuuttavat voitot PKKU:sta ja AC Oulu/OLS:sta. Kahdessa viimeisessä pelissä tehtyjä maaleja on syntynyt runsaasti, 13. Omasta verkosta pallo näissä otteluissa jouduttiin kaivamaan vain kahdesti.  

– Olemme pelanneet hyvää futista KuPS-pelin toiselta puoliajalta lähtien. Sitä kautta olemme pystyneet luomaan paljon maalipaikkoja ja tekemään maaleja. Tehokkuus on seurausta koko joukkueen hyvästä pelaamisesta, joka alkaa siitä, että olemme organisoituneet hyvin ja liikutamme palloa fiksusti, päävalmentaja Jarkko Jokiranta kertaa edellisiä otteluita.  

– Ennen kaikkea pystymme uhkaamaan vastustajan viimeistä linjaa niin monipuolisesti, että sitä on vaikea puolustaa, Jokiranta toteaa.  

Ottelussa AC Oulu/OLS:aa vastaan vastustaja pääsi tekemään ottelun ensimmäisen maalin jo ottelun viidennellä minuutilla. Klubi ei takaiskusta kuitenkaan lannistunut vaan takoi taululle tylyt 8–1-lukemat.  

– Joukkueellamme on hyvä henkinen ote, eikä tämä (takaiskuosuma) siksi herpaannuttanut otettamme pelistä, Jokiranta kertoo.  

Seuraavaksi vastaan asettuu TPS Turussa.  

– TPS on perinteisesti ollut vahvasti prässäävä joukkue ja tällaisia joukkueita vastaan olemme yleensä pelanneet hyvin. Täytyy olla valmis hyökkäämään sinne, missä tilat kentällä ovat isot. Odotettavissa on kiinnostava peli, Jokiranta ennakoi tulevaa ottelua.  

TPS-ottelun jälkeen Klubilla on sarjassa jäljellä vielä neljä ottelua, jotka kaikki pelataan taulukon kärkipään joukkueita vastaan. HJK:lla on loppukaudelle selkeä tavoite: voittaa SM-kultaa.  

– Todella kiinnostavia pelejä tulossa, lisäksi 05-ikäluokalla on EM-karsinnat, joissa osa meidänkin pelaajistamme on mukana. Pelaajilla on hyvä fokus ja jos jatkamme samalla tavalla kuin olemme viime peleissä pelanneet, on meillä mahdollisuudet mihin vain, Jokiranta päättää.  

Klubin seuraavat ottelut    

T18 SM: 25.9. klo 13:30 | HJK – NuPS  
P17 SM: 25.9. klo 14:15 | TPS – HJK