HJK:n päivitetyt koronaohjeet 12.5.2021

Helsingin kaupunki ja Palloliitto ovat päivittäneet koronaohjeita ja -rajoituksia. HJK:n ohjeet perustuvat Helsingin kaupungin, aluehallintoviraston ja Palloliiton päätöksiin ja ohjeisiin.

Ohjeet ovat voimassa välittömästi, ellei alla toisin mainita.

Yleinen epidemiatilanteen kehitys mahdollistaa rajoitusten asteittaisen poistamisen. Jotta sarjakausi voidaan aloittaa suunnitellusti, on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, että kaikki seuraavat alla olevia ohjeita ja erikseen toimitettuja terveysturvaohjeita erityisen tarkasti.

Kaikki toiminta on toteutettava tavalla, jossa lähikontakteja voi välttää tai ne vähenevät. Pelinomainen harjoittelu on kuitenkin sallittu.

HARJOITTELU

 • 20-vuotiaiden ja nuorempien joukkueet voivat harjoitella kaikilla ulkokentillä sekä HJK:n ja Helsingin kaupungin sisätiloissa. Muut tilojen omistajat päättävät tilojen käytöstä itse. (2001 syntyneet ja nuoremmat).
 • Yli 20-vuotiaiden joukkueet voivat harjoitella HJK:n ja Helsingin kaupungin ulkokentillä erillisiä terveysturvaohjeita noudattaen 17.5. alkaen. Jo aikaisemmin varatut vakiovuorot palautuvat automaattisesti. Lisävuoroja voi varata seuran varausjärjestelmästä.
 • Yli 20-vuotiaiden joukkueharjoituksia ei järjestetä sisätiloissa.

HARJOITUSPELIT JA SARJAT

Kaikki harjoituspelitapahtumat tulee järjestää HJK:n laatimien erillisten terveysturvaohjeiden mukaisesti. Näin varmistetaan turvallinen paluu pelitoimintaan ja tarkastellaan joukkueiden vastuullisuutta ennen sarjakauden alkua. Harjoituspelien terveysturvaohjeet on toimitettu joukkueille.

 • HJK:n joukkueiden välisiä harjoituspelejä voi järjestää HJK:n omilla kentillä 3.5.2021 alkaen ja Helsingin kaupungin kentillä 17.5.2021 alkaen erillisiä terveysturvaohjeita noudattaen. Tapahtumissa on minimoitava kaikki ylimääräiset kontaktit. (2001 syntyneet ja nuoremmat)
 • Seurojen välisiä harjoituspelejä voi järjestää kaikilla kentillä 17.5.2021 alkaen. Tapahtumissa on minimoitava kaikki ylimääräiset kontaktit. (2001 syntyneet ja nuoremmat)
 • Palloliiton sarjat alkavat ikäluokasta riippuen touko-kesäkuussa. Palloliitto tiedottaa joukkueita sarjojen aloitusajankohdista.

HJK:N YLEISET OHJEET TOIMINTAAN

 • Harjoituksiin ei saa tulla, mikäli henkilöllä on pieniäkään oireita.
 • HJK:n joukkueet eivät käytä pukukoppeja toukokuun aikana.
 • HJK edellyttää yli 12-vuotiaiden käyttävän maskia sisätiloissa. Maskia on käytettävä koko harjoituksen ajan. Vain pelaajat voivat ottaa maskin pois urheilusuorituksen ajaksi.
 • Myös vanhempien ja joukkueiden toimihenkilöiden tulee säilyttää turvavälit harjoituksissa ja pelitapahtumissa sekä kentällä että kentän reunoilla.
 • Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean, antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.