Kaupunginosat tutuksi: Malmi

Klubin kotisivuilla ja somekanavissa tutustutaan vuoden aikana HJK:n yhdeksän kaupunginosan toimintaan pintaa syvemmin. Kaupunginosakierros on kuljettanut jo läpi Munkkiniemen, Kannelmäen, Lauttasaaren ja Itä-Helsingin eli Eastin. Tällä viikolla tie vie Malmille!

HJK Malmi

HJK:lla on Malmilla pitkät perinteet. Sinivalkoisia klubilaisia on viilettänyt Malmin kentillä jo 1970-luvulla. Nykyisin pieniä klubilaisia on Malmilla yli 120. Esikuvina monelle pienelle malmilaiselle toimivat HJK Malmin joukkueissa kasvaneet Perparim ja Mehmet Hetemaj.

Malmilla, muun Klubin tapaan, painotetaan kasvatuksellista ajattelua. Jokaisesta ei voi tulla maajoukkuepelaajaa, mutta jokaisesta voi tulla hyvä ihminen. Malmin yhdeksästä klubilaisvalmentajasta onkin tullut monelle se oman elämän tuttu ja turvallinen aikuinen.

Klubin monikulttuurisimpiin kaupunginosiin lukeutuvan Malmin joukkueissa puhutaan yli kymmentä kieltä. Kaverin kunnioittamista ja erilaisuuden ymmärtämistä opetellaan joukkueissa pienestä pitäen. Esimerkiksi Minna Canthin päivää juhlistettiin Malmin joukkueissa yhteisellä tasa-arvokeskustelulla, jossa pohdittiin mitä kieltä kukin puhuu kotonaan ja onko sillä väliä, puhummeko suomea, somalia, venäjää vai englantia. Tai onko sillä väliä, mitä sukupuolta olemme.

Malmilta löytyy joukkueet 6-vuotiaista 11-vuotiaisiin. Toimintaan voi tulla mukaan kuitenkin jo 3-vuotiaasta alkaen Malmin futiskoulun kautta. Yli 11-vuotiaat voivat jatkaa Klubin pelaajapolulla HJK:n East-alueen joukkueissa aikuisikään saakka.

Klubin Malmin toimintaa seurataan koko viikon ajan Klubin somekanavissa. Ota siis haltuun HJK junioreiden kanavat InstagramissaFacebookissa ja Twitterissä.

Voit jakaa myös oman Malmi-kuvasi Instagram Storyssä merkitsemällä mukaan @hjk_ry.

MALMIN AVOIMET ILMOITTAUTUMISET