Kaupunginosat tutuksi: Munkkiniemi

Alkaneen vuoden aikana tutustutaan HJK:n yhdeksän kaupunginosan toimintaan pintaa syvemmin. Kaupunginosakierroksen aloittaa Munkkiniemi!

Munkkiniemi - HJK Helsinki

Munkkiniemi, tuttavallisemmin Munkka, on yksi HJK:n perinteisimmistä kaupunginosista. Seuran juniorijoukkueet ovat harjoitelleet Munkkiniemessä jo vuodesta 1972.

Alkuaikojen toiminnasta on yhä jäljellä Munkan lämmin henki. Pelaajamäärät ovat kuitenkin vuosien varrella nousseet uusiin lukemiin. HJK:lla on Munkkiniemessä tällä hetkellä seitsemän aktiivista joukkuetta, joissa harjoittelee 2008–2015 syntyneitä poikia. Kentillä käykin melkoinen vilinä, sillä alueella on lähes 300 klubilaispelaajaa. Myös kaupassa saattaa törmätä klubituttuun, sillä Munkkiniemen joukkueissa on lähes 700 aktiivista HJK:n jäsentä.

Kasvaneen pelaajamäärän myötä alueella on myös runsaasti Klubin osaavia valmentajia, yli 20. Joukossa on myös nousevia kykyjä, sillä valmentaja-akatemialaisia harjoittelee säännöllisesti Munkan joukkueiden mukana.

Vehreässä Munkkiniemessä ei ole maisemissa valittamista. Klubin joukkueet harjoittelevat pääsääntöisesti Munkkiniemen tekonurmella sekä Talissa ja Pajamäessä, vaikkakin moni klubilainen muistaa vielä hyvin ajan, jolloin palloa potkittiin tekonurmen sijaan hiekkakentällä. Lisäksi nuoret palloilijat hyödyntävät treeneissään alueen lukuisia muita liikuntamahdollisuuksia.

Munkkiniemen ympärille kietoutuu myös muuta HJK:n toimintaa. Klubipolku alkaa jo varhain 3–6-vuotiaiden futiskoulusta, joka toimii viikonloppuisin Munkkivuoren ala-asteella. Koulupolun käynnistyessä ajankohtaiseksi tulevat HJK:n iltapäiväkerhot Munkkivuoressa ja Helsingin ranskalais-suomalaisella koululla.

Klubin Munkkiniemen toimintaa seurataan koko viikon ajan Klubin somekanavissa. Ota siis haltuun HJK junioreiden kanavat InstagramissaFacebookissa ja Twitterissä.

Voit jakaa myös oman Munkkiniemi-kuvasi Instagram Storyssä merkitsemällä mukaan @hjk_ry.