Kaupunginosat tutuksi: Töölö

Klubin kotisivuilla ja somekanavissa on seikkailtu vuoden aikana läpi Helsingin tutustuen HJK:n kaupunginosien toimintaan. Kaupunginosakierros on jo johdattanut Munkkiniemestä Lauttasaareen, Arabianrantaan ja City-alueelle sekä Kannelmäen, Malmin ja Eastin tunnelmiin. Tällä viikolla tutustutaan perinteiseen Töölöön!   

HJK Töölöllä on Klubin historiassa pitkät perinteet ja juuret syvällä Bolliksen mullassa. Klubi on liikuttanut töölöläisiä aina vuodesta 1971 saakka. HJK:n toiminta levittäytyi tuolloin vauhdilla 15 eri kaupunginosaan ja pian klubilaisia olikin jo huimat 2000. Myös juhlavuottaan viettävä HJK Naiset, ja ylipäätään suomalainen pääsarjatason naisten jalkapallo, sai alkunsa tuolloin juuri Taka-Töölön hiekkakentältä, jonne HJK Naisten ensimmäiset pelaajat kokoontuivat Ilta-Sanomissa julkaistun ilmoituksen johdattamina.  

50-vuotta myöhemmin HJK Naiset harjoittelee yhä Töölön kentillä 23 Suomen mestaruutta rikkaampana ja alueen klubihenki palaa vahvana. Töölön kentät täyttyvät iltaisin sinivalkoisista pelureista, joita harjoittelee yli 550 Töölön kymmenessä eri joukkueessa. Töölö onkin pitänyt kiinni asemastaan Klubin suurimpana kaupunginosana jo yli kymmenen vuoden ajan.  

Töölön joukkueiden lapsia ja nuoria ohjaa yli 30 osaavaa valmentajaa. Myös monet HJK:n akatemiavalmentajat sekä muiden kaupunginosien valmentajat, toimihenkilöt ja seuran työntekijät vaihtavat tiiviisti kuulumisia Töölön kenttien reunoilla.  

Töölön tarjoaa joukkuetoimintaa 6-vuotiaista 13-vuotiaaksi saakka. Klubin toimintaan voi tulla mukaan kuitenkin jo 3-vuotiaasta alkaen Meilahden futiskoulun kautta. Yli 13-vuotiaat voivat jatkaa Klubin pelaajapolulla HJK:n West-alueen joukkueissa. Aikuisjoukkueet Töölön Ihme ja Töölö miehet liikuttavat tutuilla kentillä myös aikuisiällä. 

HJK Töölön toimintaa seurataan koko viikon ajan Klubin somekanavissa. Ota siis haltuun HJK junioreiden kanavat Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä

Voit jakaa myös oman Töölö-kuvasi Instagram Storyssä merkitsemällä mukaan @hjk_ry. 

MUKAAN HJK TÖÖLÖN TOIMINTAAN?