Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja

Yli 1800 nuorta sai kesällä 2020 kesätyön OP Ryhmän Kesäduuni OP:n piikkiin ‑kampanjan avulla. Nuorille tarjottiin tärkeä ensimmäinen kosketus työelämään poikkeustilanteesta huolimatta.

Kesäduuni OP:n piikkiin

Yksi kampanjan avulla työpaikan saaneista oli Vilja Salmi, joka työskenteli kesällä HJK:n liikuntaleirillä Munkkivuoressa. 

Vlija Salmi
Vlija Salmi

– Näin 17-vuotiaana oli tosi hankala saada töitä, kun tässä iässä on muutenkin vähän tällainen väliinputoaja. Koska nuoremmilla on käytössä kaupungin kesäseteli, ja toisaalta työpaikat ottavat mielellään täysi-ikäisiä, oli OP:n kesäseteli täydellinen juttu sekä suuri helpotus. Oletettavasti olisin muuten jäänyt ilman kesätöitä.

Liikuntaleirillä HJK:n vakio-ohjaajat antoivat Viljalle mahdollisuuden päästä oppimaan oikeaa työntekoa.

– Huolehdin 6–11 vuotiaiden leiriläisten viihtymisestä ja sain vetää heille monta hauskaa liikunta- ja leikkituokiota. Itselleni uutena leikkinä opin todella suositun Nurkkajussi-leikin. En ollut mikään ”kesähessu” vaan sain toimia ohjaajana muiden joukossa. Terveiset vaan koville konkareille Markus Lehtolalle ja Miksu Vallalle sekä kesätyökaverilleni Mimmi Nurmelalle.

Leiriläisiltä tullut palaute oli erinomaista, ja kesätyö on sittemmin poikinut Viljalle keikkahommiakin.

– Olen päässyt touhuamaan HJK:n ottelutapahtumissa Frendi-maskotin kaverina.

Frendi - HJK Helsinki. Photo: © HJK Media
HJK:n maskotti Frendi tervehtii yleisöä Stadin Derbyssä 18.10.2020.

Nuorten työllistäminen ja kouluttaminen kuuluvat HJK:n toimintaan

Erityisesti tänä kesänä OP-tuki mahdollisti lisäarvoa kesäleireille. Pieniin ryhmiin saatiin ohjaajaresurssin ansiosta entistä enemmän dynaamista touhua, kun iloa ja idearikkautta puhkuvat nuoret pääsivät työskentelemään varsinaisten ohjaajien rinnalla.

HJK työllisti kampanjan turvin kaikkiaan kahdeksan 15–17 -vuotiasta nuorta leiritoimintaansa ja futiskouluihinsa. Klubi on aina valmis ottamaan vastuuta yhteiskunnallisesti merkittävistä asioista, ja haluaa hyödyntää seuran työllistämismahdollisuuksia ja palveluja osana työelämätaitojen kehittämistä.

– Tämä oli mielettömän suuri juttu meille kaiken tämän koronakevään, lomautusten ja pandemian takia pieleen menneen kesätöiden rekryprosessin vuoksi, iloitsee kesäleirien organisoinnista vastaava Patrick Cousins.

Vuonna 2014 alkanut kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä. OP tarjosi työnantajana toimivalle yhdistykselle tukea nuorten työllistämiseksi. Kun yhdistys palkkasi nuoren, OP maksoi yhdistykselle nuoren palkan kahdeksi viikoksi.