Klubilaisten taloustaidot kuntoon OP Helsingin opastuksessa

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä vastaan tulee monia uusia asioita myös jalkapallokentän ulkopuolella. HJK yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa haluaa tukea pelaajiaan monipuolisesti elämänhallinnassa.  

Tällä viikolla HJK BSM ja TBSM -joukkueet ovat paneutuneet taloustaitojen maailmaan OP Helsingin johdattamana.  

– Tavoitteena on, että nuoret saavat jonkinlaisen käsityksen ja vinkkejä oman talouden hallintaan. Omaa taloutta on hyvä oppia seuraamaan jo tässä vaiheessa ja on hyvä ymmärtää korkoa korolle-ilmiö, sekä tunnistaa mikä on ns. hyvää lainaa ja mikä huonoa, OP Helsingin yhteisölähettiläs Oona Yrtti avaa koulutusten tavoitteita.  

Nuoria kannustetaan kiinnittämään huomiota omaan talouteen jo ennen täysi-ikäisyyttä ja keräämään vinkkejä tulevaisuuden varalle.   

– Täysi-ikäisyys tulee sieltä aika nopeasti ja näin ollen myös vastuu ja velvollisuus niistä omista raha-asioista. Oman talouden hallintaa on hyvä harjoitella jo nyt ja laittaa vähintäänkin vinkkejä sinne korvan taakse tulevaisuutta ajatellen, Yrtti kannustaa ja jatkaa:  

– Säästää voi pienelläkin summalla ja tehdä siitä automaattista. Säästetään aina hyvän päivän varalle, se mahdollistaa monia kivoja asioita. Ja muistetaan puhua rohkeasti rahasta, omia taloustaitoja voi harjoitella koko elämän. 

Kiitos taitojemme kartuttamisesta OP Helsinki!