Lähes sadan pelaajan harrastus jatkuu Aulis Rytkönen -rahaston tuella

Aulis Rytkönen -rahasto on myöntänyt lähes sadalle Klubin junioripelaajalle henkilökohtaisen avustuksen jalkapalloharrastuksen jatkamiseksi.

Aulis Rytkönen -rahasto. Photo: © Jussi Eskola

Aulis Rytkönen -rahaston tavoitteena on mahdollistaa jalkapallon harrastaminen kaikille lapsille ja nuorille perhetaustasta, taloudellisista syistä, fyysisestä vammasta tai muista taustatekijöistä huolimatta. Vuosittain jaettavien avustusten avulla HJK:n junioripelaajat voivat saada henkilökohtaisen maksusitoumuksen joukkueen kuukausimaksua varten.

Avustushakemusten määrä on kasvanut joka vuosi, ja keväällä 2023 avustuksia haettiin jälleen ennätyksellisen paljon. Hakemusten perusteella avustusta myönnettiin 99 pelaajalle, yhteensä n. 26 000 €. Avustussummat ovat niin ikään kolminkertaistuneet viimeisen kahdeksan vuoden aikana.

Aiempien vuosien tapaan avustuksia myönnettäessä tavoitteena oli erityisesti mahdollistaa lapsen tai nuoren ainoan harrastuksen jatkuminen myös pidemmällä aikavälillä.

– Joka vuosi kasvava avustushakemusten määrä kertoo omalta osaltaan monen perheen vaikeasta tilanteesta. Samalla on todella hienoa, että voimme olla omalta osaltamme tukemassa perheitä lapsen harrastuksen mahdollistamisessa, rahastoa hallinnoivan Talenttiklubi ry:n hallituksen puheenjohtaja Heidi Puolitaival kiteyttää.

Aulis Rytkönen -rahaston kautta jaettavat avustukset koostuvat yritys- ja yksityishenkilöiden lahjoituksista. Rahastoon voi tehdä yksittäislahjoituksia tai jatkuvia kuukausilahjoituksia.

– Lämmin kiitos jokaiselle rahastoon lahjoittaneelle yhteistyökumppanillemme ja yksityishenkilölle. Lahjoitukset mahdollistavat tänäkin vuonna konkreettisesti monelle lapselle oman unelman tavoittelun ja harrastamisen riemun jatkumisen, Puolitaival kiittää.

Kaikki avustusta hakeneet ovat saaneet sähköpostitse tiedon avustuspäätöksestä. Seuraava avustushaku aukeaa keväällä 2024.

Avustettuja pelaajia 2023: 99
Avustussumma 2023: 25 650 €
Myönnetyt avustukset 2015–2023 yhteensä: 677 kpl
Avustussumma 2015–2023 yhteensä: n. 185 000 €