Osaavat ja motivoituneet valmentajat seuratoiminnan edellytys

HJK työllistää lähes 350 jalkapallovalmentajaa. Myös seurassa muissa rooleissa työskentelevien henkilöiden määrä on merkittävä. Olemme suomalaiseksi organisaatioksi jo melko suuri, kotimaisten urheiluseurojen vertailussa jopa valtava.

HJK valmennus. HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Suurena työllistäjänä pohdimme samoja kysymyksiä kuin moni yritys alasta riippumatta. Miten pidämme huolta huippuosaajistamme? Miten säilytämme vetovoimamme uusien osaajien silmissä?

Urheiluseurana eroamme kuitenkin monesta muusta kokoisestamme organisaatiosta. Monelle valmentajallemme työ on todellista intohimotyötä. Jalkapallo ja valmennus eivät ole läsnä arjessa vain kahdeksasta neljään, vaan jalkapallo värittää myös vapaa-aikaa ja perhe-elämää. Harjoituksia ja matseja pelataan viikon jokaisena päivänä, lähes jokaiseen kellonaikaan, maan jokaisessa kolkassa.

Seurana haluamme tarjota lapsille ja nuorille paikan harrastaa ja tavoitella omia unelmiaan. Emme pystyisi tähän ilman osaavia ja motivoituneita valmentajiamme.

Työnantajana yksi suurimmista haasteistamme onkin keksiä, miten pidämme nämä huippuosaajat motivoituneina. Miten voimme tarjota jatkuvasti lisäkoulutusta henkilöille, jotka ovat intohimoisia kehittymään? Miten voimme mahdollistaa oppimisen tavalla, joka huomioi muuttuvat vuorokausirytmit ja osoitteet? Miten säilytämme lajimme keskiössä olevan yhteisöllisyyden tässä yhtälössä?

Keinovalikoiman on oltava laaja. Klubin uusimpiin avauksiin lukeutuu keskellä syvintä pandemiaa aloitettu yhteistyö oppimisympäristö Valamiksen kanssa. Digitaalisessa oppimisympäristössä seuran valmentajat voivat edetä omassa aikataulussaan heille räätälöidyillä koulutuspoluilla. Koulutukset voi rytmittää omaan arkeen sopivalla tavalla, paikasta riippumatta. Vastuu valmennustehtävissä vaadittavan osaamisen kehittämisestä on toki seuralla, mutta oman ammattitaidon kehittämisestä ja ajan tasalla pitämisestä on jokaiselle valmentajalla itsellään. Olemme tyytyväisiä voidessamme tarjota siihen tarvittavat työkalut.

Systemaattisen valmentajien osaamisen kehittämisen ensimmäiset digiaskeleet on otettu. Tuskin maltan odottaa, mitä uusia mahdollisuuksia Valamiksen kanssa syvenevä koulutusyhteistyö tuo niin seuralle kuin jokaiselle valmentajallekin.

– Timo Muurinen, HJK ry toiminnanjohtaja, yhteistyössä Valamiksen kanssa

Lue lisää HJK:n uudesta oppimisympäristöstä


Valamis on kansainvälinen teknologiayritys, joka erikoistuu pilvipohjaisiin digitaalisiin oppimisratkaisuihin. Valamis auttaa miljoonia oppijoita, yrityksiä ja yhteisöjä ratkaisemaan haasteita ja tarttumaan mahdollisuuksiin vaikuttavien oppimiskokemusten avulla. Valamiksen ytimessä on luoda lisäarvoa oppijoille ja liiketoiminnalle toimimalla oppimisen strategisena kumppanina. Palvelutarjonta sisältää oppimisalustan lisäksi konsultaatiopalveluita designin, datatieteen, teknologian, suorituskyvyn hallinnan ja digitaalisen oppimisen osa-alueilta. Valamis perustettiin Suomessa vuonna 2003 ja sillä on toimistoja useissa maissa ympäri maailman.

Lisätietoja Valamiksesta:

Joona Ryhänen
[email protected]
+358 50 470 6895

Nettisivu | YouTube | LinkedIn | Twitter