SM-karsintaurakka käyntiin viikonloppuna

HJK:n viime vuonna Suomen mestaruudet nimiinsä kirjanneet P17 ja T18 Akatemia -joukkueet aloittavat SM-karsinnat tulevana viikonloppuna. Yhtälailla Klubin P20-joukkue hyökkää omaan SM-karsintaansa.

HJK P17 Akatemia - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK P17 Akatemia

P17 SM-karsinta pelataan kahdessa 10:n joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Molemmista lohkoista lohkojen viisi parasta jatkavat SM-sarjaan. Lohkojen 6. sijoittuneet karsivat P17 Ykkösen kevään lohkovoittajien kanssa kahdesta paikasta SM-sarjaan. HJK lähtee SM-karsintaan B-lohkossa.

Viime vuoden mestaruusjoukkueen kokoonpanossa on luonnollisesti nähty muutoksia 2005 syntyneiden pelaajien jatkaessa eteenpäin ja uusien 2007 syntyneiden liittyessä joukkueeseen.

– Olemme harjoitelleet fyysisesti kovaa, kuten lyhyellä preseasonilla pitääkin. Olemme olleet nousujohteisia esitystemme kanssa ja lähdemme luottavaisin mielin kohti kautta. Usein kuuluu sanottavan, että pelaajien kehitys on tärkeimmässä roolissa. Itse näen, että menestys ja pelaajien kehitys menevät käsikädessä ja ei ole tänäkään vuonna salaisuus, että HJK:ssa ainoa tavoite on uusia mestaruus, joukkueen päävalmentaja Mikael Forssell painottaa tuttuun tapaansa.

Klubi aloittaa P17 SM-karsinnan tulevana lauantaina PPJ:n vieraana.

HJK T18 Akatemia

T18 SM-karsinta pelataan kahdessa lohkossa. A-lohkossa on mukana viime kauden SM-sarjan viisi parasta sekä HFA. A-lohkosta kaikki joukkueet pääsevät mukaan SM-sarjaan (pl.HFA). B-lohkossa puolestaan pelaa SM-sarjassa sijoille 6–9 sijoittuneet sekä kaksi viime kauden parasta Ykkösestä. B-lohkosta SM-sarjaan pääsee viisi joukkuetta.

Viime kaudella Suomen mestaruuden voittanut HJK T18 Akatemia aloittaa SM-karsinnan A-lohkon lauantaina Talin hallissa kello 14.00. Vastaan avauspelissä asettuu ONS.

– Marraskuun alussa aloitimme tämän kauden kuuden viikon treenijaksolla. Sen jälkeen oli kolmen viikon omatoimijakso ja nyt olemme treenanneet kolme viikkoa. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, joten varsin luottavaisena voimme lähteä peleihin, päävalmentaja Joonas Sarelius kertoo.

HJK on talven aikana voittanut treenipeleissä mm. naisten Ykkösessä pelaavat Ilves/2:n (6–0) ja FC Lahden (7–2). 

– Runko viime kauden joukkueesta jatkaa ja mukaan tuli uutena 07-ikäluokan pelaajat. Kaksi maalivahtia tuli ulkopuolelta, mutta muuten joukkue koostuu taas tänä vuonna HJK-putken läpikäyneistä pelaajista, Sarelius sanoo.

– Olemme joukkueena asettaneet kolme tavoitetta tälle kaudelle: menestys, pelaajakehitys ja olla maailman paras joukkue. Ne tarkoittavat meille sitä, että voitamme Suomen mestaruuden, pelaajat kehittyvät ottaakseen seuraavan stepin ja toimimme yhdessä paremmin kuin mikään joukkue, päävalmentaja jatkaa.

HJK P20 Akatemia

P20 SM-karsinta pelataan P17 karsinnan tapaan kahdessa 10 joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Molemmista lohkoista lohkojen viisi parasta jatkavat syksyn SM-sarjaan. Lohkojen 6. sijoittuneet karsivat P20 Ykkösen kevään lohkovoittajien kanssa kahdesta paikasta SM-sarjaan.

HJK P20 Akatemia lähtee karsintaan joulukuussa vahvistuneen valmennustiimin johdattamana. Joukkueen vastuuvalmentajana on aloittanut Pasi Pihamaa. Valmennustiimi on saanut vahvistuksekseen myös pitkäaikaisen klubilaisen, Petteri Jaatisen. Valmennustiimissä ovat mukana myös Juha Lehikoinen, Pekka Terävä ja Jukka Koivurinta. Huollosta vastaa Jan Åkerberg.

– Sarjaan valmistava kausi on sujunut hyvin. Joukkue aloitti harjoittelun marraskuun alussa ja on harjoitellut intensiivisesti koko jakson. Joukkueen runko pysyi hyvin kasassa ja joukkueeseen on tullut myös uusia nuorempia pelaajia mukaan. Kilpailu pelipaikoista on tiukkaa joukkueen sisällä, Koivurinta taustoittaa menneitä viikkoja.

Valmistavalla harjoitusjaksolla joukkue pelasi neljä harjoitusottelua, voittaen ne kaikki maalierolla 13–2.

– P20 SM-karsinnasta tulee varmasti tasainen viime kauden tapaan. B-lohkossa kymmenestä joukkueesta seitsemän on pääkaupunkiseudulta, joten paikallisotteluita riittää. HJK P20 joukkue on hyvässä vireessä ja sarjaan lähdetään luottavaisin mielin, Koivurinta painottaa.

HJK P17 Akatemian seuraavat pelit SM-karsinnassa
LA 28.1. klo 19.00 PPJ – HJK, Intersport Areena
LA 4.2. klo 15.10 HJK – EIF, Talin halli
LA 11.2. klo 16.15 TPS – HJK, Kupittaa 5
LA 25.2. klo 19.00 JäPS – HJK, Monitoimihalli

HJK T18 Akatemian seuraavat pelit SM-karsinnassa
LA 28.1. 14.00 klo HJK – ONS, Talin halli
SU 12.2. 14.30 klo HFA – HJK, Talin halli
LA 18.2. 16.30 klo HJK – Honka, Talin halli
LA 25.2. 14.30 klo Valtti/United – HJK, Jätkäsaaren kupla
LA 4.3. 19.10  klo HJK – EPS, Pallokenttä 1

HJK P20 Akatemian seuraavat pelit SM-karsinnassa
LA 28.1. klo 20.45 PPJ – HJK, Intersport Areena
LA 4.2. klo 17.10 HJK – HIFK, Talin halli
SU 12.2. klo 20.15 Gnistan – HJK, Talin halli
SU 19.2. klo 20.15 HJK – FCFJ, Talin halli
SU 26.2. klo 20.15 Atlantis FC – HJK, Talin halli