Uusi HJK Harraste matalan kynnyksen treenaamiseen

Kouluikäisten liikkumattomuus on huolestuttavalla tasolla. HJK aloittaa matalan kynnyksen HJK Harraste -toiminnan, jotta entistä useampi lapsi pääsisi liikkumaan ja kokemaan joukkuelajin yhteisöllisyyttä.

HJK Harraste - HJK Helsinki

Keväällä 2022 perustettavissa HJK Harraste -joukkueissa harjoitellaan jalkapalloa rennolla meiningillä. Joukkueet tarjoavat mahdollisuuden tutustua urheiluseuratoimintaan ja liikuntaan ilman pitkäaikaista sitoutumista tai suuria kustannuksia. Harrastejoukkueet harjoittelevat kerran viikossa HJK:n ohjaajien johdolla ilman sitoutumista vaativaa säännöllistä pelitoimintaa.

HJK Harraste -ryhmät ovat 9–12-vuotiaille tytöille ja pojille. Toiminta on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille, joilla ei ole vielä liikuntaharrastusta. Erityisiä valintakriteerejä ei kuitenkaan ole, vaan mukaan ovat tervetulleita kaikki.

– Läheskään kaikki lapset eivät ole vielä 9–12-vuotiaina löytäneet itselleen mieluisinta tapaa liikkua tai omaa lajia. Se ei tarkoita, etteikö uutta voisi yhä lähteä kokeilemaan. HJK Harrasteessa uuden lajin kokeileminen on lapselle mukavaa, kun tasoerot useita vuosia harrastaneisiin eivät häiritse treenejä, HJK:n valmennuspäällikkö Emma Järvinen selventää uuden toiminnon taustoja.

Pelaaja voi harrastaa HJK Harrasteessa 12-vuotiaaksi saakka tai tutustua jalkapalloon HJK Harrasteen kaudella ja edetä harjoittelemaan HJK:n kaupunginosajoukkueisiin. Keväällä 2022 HJK Harraste -joukkueet harjoittelevat Töölössä, Eastissa (Itä-Helsingissä) ja Malmilla. Kesän jakso päättyy kesätaukoon ja HJK Harrasteen syyskausi alkaa elokuussa.

HJK HARRASTE KESÄKAUSI 2022

HJK Töölö Harraste
Harjoitukset torstaisin klo 16:00-17:00 Lehtikuusentien tekonurmikentällä

HJK East Harraste
Harjoitukset keskiviikkoisin klo 16:00-17:00 Ilomäen tekonurmikentällä

HJK Malmi Harraste
Harjoitukset maanantaisin klo 17:00-18:00 Ala-Malmin nurmella

Kesäkausi: 2.5.30.6.2022
Kesäkauden hinta: 30 €/pelaaja

Kesäkauden kausimaksu sisältää kahdeksan harjoituskertaa valitussa kaupunginosassa (yhdet harjoitukset viikossa), HJK-harjoituspaidan sekä valmennuksen. Pelaajat ovat vakuutettuja seuran puolesta.