Voitto ei riittänyt jatkopaikkaan

Klubi kaatoi Crvena Zvezdan 2-1, mutta serbialaiset nappasivat jatkopaikan yhteismaalein 3-2.

HJK vs Zvezda 31.7.2019

HJK Helsinki vs Crvena Zvezda 2-1

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Pelin ensihetket sujuivat lievässä kotijoukkueen hallinnassa, mutta todellisia maalipaikkoja Klubi ei pystynyt luomaan. Helsinkiläiset kuitenkin määrittelivät ottelun temmon, mutta Crvena Zvezda puolusti erittäin hyvin.

Vierailijat ottivat hiljalleen otetta vahvemmin itselleen ja serbialaiset vyöryttivät useita vaarallisia hyökkäyksia Klubin päätyyn. HJK puolusti kuitenkin tiiviisti ja pystyi putsaamaan vaaralliset pallot maalin edestä turvallisemmille vesille. Serbilaiset luottivat varsinkin keskityspalloihin, joissa joukkue onkin erittäin vahva.

Klubi sai puoliajan vanhetessa pallollista peliä jälleen toimimaan ja kotijoukkue pystyi pitämään palloa pitkiäkin jaksoja. Todelliset huippupaikat kuitenkin loistivat poissaolollaan: vierailijat puolustivat äärimmäisen kurinalaisesti eikä tyhjiä aukkoja puolustuksesta löytynyt. Klubi pääsi kertaalleen testaamaan vierailijoiden maalivahtia, kun Daniel O’Shaughnessy tykitti kovan kaukolaukauksen, mutta Milan Borjan otti varman torjunnan.

Avauspuoliajan loppu oli todella väkevä – vain ne tärkeimmät yli maalit jäivät uupumaan. Crvena Zvezda tyytyi lähinnä purkamaan palloa, kun Klubi vyörytti hyökkäyksiä. HJK ei kuitenkaan onnistunut vieläkään löytämään tarvittavia aukkoja vieraiden puolustuksesta.

Ensimmäinen puolikas oli todella aaltoileva. Molemmilla joukkueilla oli selvät hallintajaksot, mutta vaaralliset maalipaikat olivat vähissä. Kummankin puolustukset esiintyivät erittäin varmasti eikä ylimääräistä tyhjää tilaa ollut senttiäkään.

Tim Väyrynen - HJK Helsinki

Toinen puoliaika

Toinen puoliaika ei ehtinyt vanheta minuuttiakaan, kun Sebastian Dahlström huudatti kotiyleisöä ensimmäisen kerran. Joukkueen kapteeni kuljetti pallon maltilla vieraiden boksin sisään ja laukoi upean laukauksen ohi Borjanin.

Klubi jatkoi heti kavennusmaalin jälkeen hyökkäämistä ja seuraava paikka avautuikin välittömästi. Tim Väyrynen taisteli pallon Evans Mensahille, joka ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan ja laukaus suuntautui ohi lähes tyhjän vierailijoiden maalin.

Kotijoukkue sai kuitenkin pian kylmää vettä niskaan. Marko Marin pelasi pallon Dušan Jovančićille, jonka laukaus kimposi Klubi-puolustuksen kautta ohi voimattoman Maksim Rudakovin.

Vierailijat jatkoivat vahvaa painostusta ja pystyivät luomaan vaarallisia paikkoja helsinkiläisten päätyyn, mutta Klubi selvitti tilanteet. Päävalmentaja Toni Koskela teki pian tämän jälkeen toisen vaihdon, kun erinomaisen ottelun pelannut Rafinha otettiin vaihtoon ja Victor Luiz teki ensiesiintymisen HJK-paidassa.

Serbialaisten rutiini europeleistä näkyi selvästi kamppailun lähestyessä loppuaan. Vierailijat pystyivät pitämään ottelun langat käsissään, mikä teki HJK:n hyökkäyspelaamisesta erittäin haastavaa. Klubi onnistui kuitenkin vielä toistamiseen maalinteossa, kun jälleen loistavasti pelannut Santeri Väänänen katkaisi vastustajan hyökkäyksen keskialueella. Sebastian Dahlström syötti Riku Riskin erinomaisesti läpi ja laituri sijoitti pallon varmasti verkkoon.

Enempää maaleja Töölössä ei enää nähty. Klubi nappasi voiton lukemin 2-1, mutta Crvena Zvezda eteni jatkoon yhteismaalein 3-2.

Daniel O‘Shaughnessy - HJK Helsinki

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Rafinha (66. Luiz), O’Shaughnessy, Obilor, Alho – Parra, Kairinen, Dahlström – Mensah, Tarasov (46. Väyrynen), Riski

HJK:n seuraava ottelu ratkeaa torstaina, kun Piast Gliwice ja Riga FC ottavat yhteen. HJK kohtaa otteluparin voittajan 8.8. vierasottelussa ja 15.8. kotiottelussa.