17-vuotias Aaro Toivonen teki Veikkausliigadebyyttinsä

Toivonen: ”Kyllä siinä pieni jännitys tuli, mutta aika hyvin minä selvisin.”

Aaro Toivonen oli ensimmäistä kertaa liigajoukkueen kokoonpanossa ja pääsi tekemään liigadebyyttinsä päästessään vaihdosta kentälle 61. minuutilla.

Toisen epäonni on toisen onni: useiden HJK:n liigajoukkueen pelaajien sairastuttua vain vähän ennen lauantaista Veikkausliigan kotiottelua, kokoonpanoon nostettiin HJK Klubi 04:sta vuonna 2005 syntynyt Aaro Toivonen. Alle 18-vuotiaiden maajoukkuepelaaja vaihdettiin keskikentälle Nassim Boujellabin tilalle 61. minuutilla ja hän kellotti IFK Mariehamnia vastaan peliaikaa reilut puoli tuntia.

Johannes Yli-Kokon ja Matias Niemelän kanssa samaa pelaajapolkua FC Kasiysin sekä FC Espoon kautta HJK Akatemiaan edennyt ja nyt Veikkausliigadebyytin tehnyt Toivonen pelasi vielä aiemmin keväällä B-juniorien SM-karsintaa, mutta on sen jälkeen pelannut HJK Klubi 04:n paidassa Kakkosessa.

14 Kakkosen ottelussa nuorukainen on tehnyt kolme maalia sekä useita maalisyöttöjä erityisesti antamistaan erikoistilanteista. HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen onkin oikea henkilö kertomaan millaisesta ihmisestä ja pelaajasta on kyse.

– Olen tietenkin tosi iloinen, että Aaro sai Veikkausliigadebyytin. Hän on ansainnut sen kovalla työllään. Persoonana Aaro on tosi määrätietoinen. Hän tekee kurinalaisesti töitä omien tavoitteidensa eteen joka päivä. Korkealle asetetut tavoitteet, jotka on sanottu ääneen ovat yksi juttu mutta hänen tekonsa myös kohtaavat sen kanssa. Aarosta kuullaan vielä varmasti, Nuutinen lupaa.

– Pelikentällä Aaro on box-to-box-tyyppinen keskikenttäpelaaja. Hän on hyvä pallonliikuttaja ja syöttäjä mutta omaa myös vaarallisen oikeanjalan laukauksen. Aaron kohdalla kenties kaikista tärkein juttu on se, miten hän tekee kaiken korkealla intensiteetillä. Sen ansiosta Aaro pystyy varmasti sopeutumaan Veikkausliigan tempoon melko nopeasti, Nuutinen uskoo.

Myös kannattajat ottivat Toivosen ilolla vastaan. Läpi ottelun Bolt Arenan lehtereiltä raikuivat ”Hyvä Aaro” -huudot. Ottelun jälkeen 17-vuotias oli lähellä myöhästyä Ruudun TV-haastattelusta, kun hän jäi jakamaan jokaiselle halukkaalle yhteiskuvia. Ruudun haastattelun jälkeen oli HJK TV:n vuoro. Alta voit kuulla Toivosen mietteet omasta liigadebyytistään.

Katso Aaro Toivosen haastattelu!

Milloin sait tietää, että olet HJK:n Veikkausliigajoukkueen kokoonpanossa?

Heräsin tänä aamuna puhelinsoittoon, jossa kerrottiin, etten lähde Klubi 04:n peliin Saloon vaan liigajoukkueen mukaan pelaamaan – että sellainen aamu oli tänään.

Ehditkö jännittämään?

Kyllä siinä pieni jännitys tuli, mutta aika hyvin minä selvisin.

Sait heti pelata ensimmäiset minuuttisi Veikkausliigassa. Miltä pelin vauhti tuntui verrattuna Kakkoseen?

Sen tasoeron huomasi kyllä heti, mutta omasta mielestäni pärjäsin ihan hyvin.

Et ole välttämättä kaikille vielä niin tuttu, joten voisitko kuvailla itseäsi pelaajana?

Teen paljon duunia kentällä. Painan hommia kumpaankin päähän – niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Se on myös vahvuuteni eli olen kaikessa aika hyvä.

Olet siis monipuolinen pelaaja. Miten kautesi jatkuu tästä: näemmekö sinua lisää Veikkausliigassa vai pelaatko Kakkosessa?

Toivottavasti minut nähdään Veikkausliigassa mahdollisimman pian, sillä siellä tavoitteeni ovat. Mutta katsotaan päivä kerrallaan, miten menee.

Olet tosiaan pelannut pääosin Kakkosessa HJK Klubi 04:n kanssa. Miten joukkueella on mennyt?

Aika vaihtelevasti. Meillä on ollut viime aikoina muutama heikompi peli, mutta uskon, että nousemme tästä vielä. Olemme yhä sarjanousussa kiinni mikä on myös tavoitteemme.

Kakkosen B-lohkossa onkin harvinaisen tasainen kausi käynnissä. Kiitos haastattelusta ja tsemppiä Aaro!

Kiitos paljon!