Äärimmäisen isot pisteet jaossa Tampereella

HJK:lla on edessään Veikkausliiga-kauden toistaiseksi isoin ottelu, kun vastassa on sarjakärki Ilves.

Ilves vs HJK 20.7.2019

Klubi palasi keskiviikkona Färsaarilta, jossa joukkue pelasi 2-2 -tasapelin HB Tórshavnin kanssa. 5-2 -yhteistulos takasi HJK:lle paikan Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle, jossa vastaan asettuu Belgradin Punainen Tähti eli FK Crvena Zvezda.

Päävalmentaja Toni Koskela kierrätti kokoonpanoa reilusti tiistain otteluun ja varsinkin hyökkäyspää oli muovattu uuteen uskoon. HB karkasi kamppailussa kahden maalin johtoon, mutta puoliajalla kentälle vaihdetun Riku Riskin kaksi osumaa takasivat tasapelin.

Lähtökohdat kamppailuun olivat haastavat. Taskussa oli vakuuttava kotivoitto ja viikonloppuna on edessä yksi kauden tärkeimmistä kamppailuista. Tämä näkyikin varsinkin ensimmäisellä puoliajalla.

Isossa kuvassa HJK:n trendi pelillisesti on kuitenkin ollut nouseva. Kamppailut ovat olleet pääosin ehjiä pelillisesti ja heikot hetket ovat olleet vähissä. Myös hyökkäyspelaaminen on piristynyt.

Lauantaina viheriöllä nähtäneen hieman erilainen kokoonpano kuin tiistaina, sillä esimerkiksi Faith Friday Obilor oli pelikiellon takia sivussa. Kesäkuun puolivälissä riveihin liittynyt ja pitkään joukkueen mukana harjoitellut William Parra on valmennuksen käytettävissä Ilvestä vastaan, kun Veikkausliigan siirtoikkuna aukesi 10.7. Myös eilen keskiviikkona sopimuksen tehneen Tim Väyrysen pelilupa on varmistunut.

Vastaavasti Lassi Lappalainen siirtyy italialaisen Bolognan riveihin, kun joukkueet pääsivät sopimukseen siirrosta.

Sairastuvalla ovat vielä Harmeet Singh ja Joonas Vahtera. Myös Henri Toivomäki on tästä ottelusta sivussa pienen vamman vuoksi.

Ilves vs HJK

HJK ja Ilves kohtasivat tällä kaudella jo toukokuun alussa, kun Töölössä päädyttiin maalittomaan pistejakoon. Klubi oli kamppailussa aktiivisempi osapuoli, mutta Ilveksen kurinalainen puolustus piti pintansa. Ottelussa ei nähty ainuttakaan laukausta maalia kohti, mikä kuvasti molempien osapuolten puolustustyöskentelyä.

Veikkausliigan historian aikana joukkueet ovat mitelleet paremmuudesta 30 kertaa. Klubi on korjannut voiton 14 kertaa, kun taas Ilves on päässyt juhlimaan täyttä pistepottia vain neljästi. Maaliero on helsinkiläisten eduksi 51-22. Edellisen kerran HJK on hävinnyt Ilvekselle lähes päivälleen kolme vuotta sitten.

Tammelan kohtaamiset ovat olleet erittäin tasaisia. Klubi on vieraillut Ilveksen luona 16 kertaa. Viidesti tuliaisina on ollut täysi pistepotti, kun taas seitsemästi on päädytty tasuriin. Ilves on pitänyt pisteet Tampereelle neljästi. Näiden kamppailujen maaliero on HJK:n eduksi 18-13.

Ilveksellä erinomainen kausi

Ilveksen kausi on sujunut toistaiseksi loistavasti. Kesäkuun puolivälissä joukkue nappasi Suomen cupin voiton, kun tamperelaiset kaatoivat loppuottelussa IFK Mariehamnin lukemin 2-0. Cup-taipaleen varrella Ilves kaatoi pudotuspeleissä KPV:n, FC Hongan sekä KTP:n. Näin ollen Jarkko Wissin suojateilla on jo europaikka taskussa ensi kesälle.

Myös Veikkausliigassa on sujunut erittäin hyvin. Ilves lähtee kamppailuun sarjataulukon piikkipaikalta, kun 14 ottelun saldona on peräti 28 pistettä. Keltapaidat ovat hävinneet vain kaksi kamppailua kuluvalla kaudella: toukokuun lopussa Kuopiossa sekä viimeisimmän kamppailun Lahdessa. Ilves oli Lahtea vastaan selkeästi niskan päällä, mutta viimeistely oli poikkeuksellisen haastavaa.

Ilveksen koko kauden ehdoton vahvuus on ollut äärimmäisen tiivis puolustuspeli. Joukkueen verkkoon on tehty tällä kaudella vain kahdeksan maalia, mikä on ylivoimaisesti sarjan pienin lukema. Tamperelaiset ovat pitäneet maalinsa puhtaana kahdeksassa ottelussa. Näistä tosin seitsemän tuli kauden kahdeksassa ensimmäisessä sarjaottelussa. Viimeisessä kuudessa ottelussaan joukkue on antautunut seitsemästi.

Ilves on tosin myös viimeistellyt enemmän maaleja viimeisissä peleissään. Kauden yhdeksässä ensimmäisessä ottelussaan Wissin suojatit tekivät vain kuusi maalia. Edellisessä viidessä kamppailussa täysosumia on kertynyt peräti 12. Varsinkin Lauri Ala-Myllymäki on ollut suorastaan pitelemättömässä vireessä. 22-vuotias peluri on iskenyt viimeisessä kolmessa ottelussaan peräti kuusi maalia ja on yhteensä kahdeksan täysosuman myötä joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikalla.

Ilves vs HJK
La 20.7.2019 klo 17:00
Tammelan stadion, Tampere

Katso suora lähetys ottelusta: Ruutu+ »
Vedot Veikkauksesta »