Aaro Toivosen maali palautti HJK Klubi 04:n voittokantaan

Miika Nuutinen: ”Oli tärkeää saada kurssi käännettyä.”

Aaro Toivonen.

HJK Klubi 04 vs Kiffen 1–0 (1–0)
7’ Aaro Toivonen 1–0

HJK Klubi 04 palasi voittojen tielle viime viikolla kärsityn PPJ-tappion jälkeen, kun Klubin nuoret tähdet voittivat Boltille saapuneen Kiffenin 1–0. Voiton myötä Nollanelosen sarjajohto kasvoi jälleen viiteen pisteeseen, mutta takaa-ajajilla on yksi peli vähemmän pelattuna.

Voitto oli tärkeä myös henkisesti, sillä kokonaisuudessaan mainion kauden pelannut Klubi oli voittanut edellisistä neljästä ottelustaan vain yhden.

Klubin aloitus oli väkevä. Joukkue painoi pelin välittömästi sarjataulukon neljännellä sijalla majailleen Kiffenin päähän, ja vieraiden maalivahdilla Niko Tervosella piti kiirettä maalillaan.

Ensimmäisistä tilanteista Kiffen selvisi vielä säikähdyksellä, mutta vieraiden puolustus ei lopulta kestänyt kuin seitsemän minuuttia. Oscar Häggström tarjoili matalan keskityksen boksiin, ja hyökkäykseen noussut Aaro Toivonen jatkoi pallon maaliin. Maali oli hiljattain Klubin kanssa jatkosopimuksen tehneelle Toivoselle kauden ensimmäinen.

Avausjako oli kokonaisuudessaan Klubilta vahva, eikä Kiffen päässyt luomaan käytännössä minkäänlaista uhkaa. Maalipaikkoja luotiin tasaiseen tahtiin etenkin Häggströmin sekä Ville Vuorisen keskitysten kautta, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliajalla nähty.

– Olen todella iloinen siihen ilmeeseen, jolla tulimme peliin. Olimme omalla tasollamme heti ensimmäisestä minuutista lähtien. Pystyimme koko ensimmäisen puoliajan vyöryttämään hyökkäyksiämme ja etenemään boksiin jatkuvasti, ja meillä oli riittävästi paikkoja useampaankin maaliin. Todella ehjä esitys molempiin suuntiin, kehui HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Klubin hyvä peli-ilme jatkui myös toisella puoliajalla, mutta viimeistely hieman ontui, eikä helpottavan tuntuista 2–0-maali onnistuttu iskemään.

– Toisellakin puoliajalla pystyimme pitämään palloa ja etenemään, mutta emme päättäneet hyökkäyksiämme kovin hyvin. Lisäksi emme olleet yhtä kompakteja, minkä vuoksi vastaprässimme ei toiminut yhtä hyvin.

Loppua kohden myös Kiffen sai jonkin verran potentiaalisia tilanteita. Kokonaisuudessaan myös toinen jakso oli hyvin Klubin kontrollissa – lukuun ottamatta muutamaa viimeistä minuuttia, joiden aikana Kiffen onnistui luomaan pari pientä hässäkkää Klubin boksiin. Todellista vaaraa ei Antonio Regueron vartioimalle maalille kuitenkaan syntynyt, ja maalivahti sai tililleen jo kauden yhdeksännen nollapelinsä.

– Tällaisissa peleissä on yleistä, että vastustaja saa tavallaan lisää energiaa, jos ero pysyy pitkään yhdessä maalissa. Kiffen on yksi niistä joukkueista, jolle ei saa jättää ovea yhtään raolleen – muuten he pystyvät tekemään pelistä hankalan.

– Kiffen pystyi aiheuttamaan hieman kaaosta muutamilla pitkillä palloillaan sekä erikoistilanteillaan, mutta pystyimme kuitenkin pitämään heidät pois kaikista vaarallisimmilta alueilta ja otimme ansaitun 1–0-voiton.

Klubin ohjelma on ollut viime viikkoina kiireinen, kun joukkue pelasi viisi sarjapeliä alle kolmeen viikkoon. Nyt pelaajat pääsevät ansaitulle viikonloppuvapaalle. HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran lauantaina 19. elokuuta, jolloin joukkue kohtaa vieraskentällä Tikkurilan Palloseuran.

– Viimeiset pari peliä ennen tätä olivat kenties kauden vaikein jaksomme, joten oli tärkeää saada ryhtiliike tehtyä ja kurssi käännettyä. Nyt pojat pääsivät ansaittuun viikonlopun viettoon, ja sitten lähdemme taas rakentamaan kohti ensi viikon TiPS-ottelua.

Voitto maistui päävalmentajalle.

HJK Klubi 04 vs Kiffen 1–0 (1–0)
7’ Aaro Toivonen 1–0

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Oscar Häggström, Michael Boamah, Nils Svensson, William Grönblom – Matias Ritari, Liam Möller (73’ Otto Hannula), Aaro Toivonen – Kaius Hardén (63’ Stanislav Baranov), David Ezeh (84 Viggo Blummé), Ville Vuorinen