Aikainen punainen kortti vesitti Klubin unelman Eurooppa-liigasta

Qarabağ vei otteluparin yhteismaalein 4–2. HJK:n europelit jatkuvat ensi viikolla Konferenssiliigan karsinnoissa.

HJK vs Qarabağ FK 1–2 (1–1)
10’ Santeri Hostikka 1–0
45+3’ Toral Bayramov 1–1
56’ Yassine Benzia 1–2
Yleisömäärä: 7612

HJK ei onnistunut kirimään maalin takaa-ajoasemaa umpeen Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella, vaan vierasjoukkue Qarabağ vei 2–1-vierasvoiton myötä yhteismaalit lukemin 4–2. Klubin pelit jatkuvat ensi viikon torstaina Konferenssiliigan karsinnoissa vierasottelulla romanialaista Farul Constanțaa vastaan.

HJK lähestyi ottelua melko maltillisesti eikä lähtenyt prässäämään yltiöpäisesti ottelun alussa. Qarabağ sen sijaan otti tapojensa mukaisesti ylhäältä kiinni ja vastasi ottelun ensimmäisestä maalipaikasta. Yassine Benzian vapaapotku painui kuitenkin jonkin verran ohi HJK-maalin vasemmasta tolpasta.

Bojan Radulovic.

HJK kaatoi sangollisen kylmää vettä vierailijoiden niskaan jo kymmenennellä minuutilla, kun Topi Keskinen katkoi Shahrudin Mahammadaliyevin syötön ja pelasi nopeasti Bojan Radulovicin nokikkain Qarabağ-vahdin kanssa. Toppari Bahlul Mustafazada pelasti pallon maaliviivalta kahteenkin otteeseen, mutta lopulta Santeri Hostikka survoi pelivälineen verkon perukoille.

Tunnelma oli korkealla Santeri Hostikan maalin jälkeen.

Kaikki näytti jo hetken aikaa hyvältä, mutta synkkä pilvi laskeutui HJK-miehistön ylle vain viitisen minuuttia johtomaalin jälkeen. Ottelun erotuomari Willy Delajod nosti Kevin Kouassivi-Benissanille pikatahtia kaksi keltaista korttia, joten ”KB”:n peli päättyi aikaiseen suihkukomennukseen.

Kevin Kouassivi-Benissanin peli päättyi ennenaikaisesti.

Pallonhallinnan täysin napannut Qarabağ loi ensimmäisen todellisen maalipaikan noin 25 minuutin paikkeilla, kun Marko Jankovic löysi mainiolla syötöllään boksiin nousseen Elvin Cafarquliyevin. Debyyttinsä HJK:n maalilla tehnyt Niki Mäenpää torjui upeasti jalallaan.

Seuraava takaisku koettiin ensimmäisen jakson lopulla, kun Qarabağ-pelaaja latasi kulmapotkun jälkitilanteessa pallon kovaa Miro Tenhon päähän, eikä HJK-kapteeni kyennyt jatkamaan peliä. Hänen tilalleen vaihdettiin Aapo Halme.

Qarabağ sai todella köykäisen rangaistuspotkun ensimmäisen jakson lisäajalla, kun erotuomari Delajod katsoi Georgios Kanellopouloksen rikkoneen boksissa. Pallon taakse asteli laitapuolustaja Toral Bayramov, joka laukoi pallon oikeaan alanurkkaan.

Topi Keskinen.

Ottelun kuva ei muuttunut tauon jälkeen, ja Qarabağ ratkaisi otteluparin 56. minuutilla. Kulmapotkun jälkitilanne jäi elämään Klubin boksiin, ja Benzia pääsi ohjaamaan pallon maaliviivan tuntumasta tyhjään maaliin.

Qarabağ laski tempoaan selvästi Benzian osuman jälkeen, ja toisaalta myös Klubin suurin taistelutahto vaikutti hieman laantuneen. Suurimmat suosionosoitukset runsaslukuiselta kotiyleisöltä sai vaihdosta kentälle tullut Hassane Bandé, joka debytoi Mäenpään tavoin sinivalkoisten edustusjoukkueessa.

Hassane Bandé debytoi HJK-paidassa.

Bandé väläytteli osaamistaan muutamaan otteeseen, mutta yleisellä tasolla miesvajaalla pelannut Klubi ei onnistunut luomaan uhkaa Qarabağin maalille. Toisen jakson ainoaksi HJK:n maalintekoyritykseksi tilastoitiin Lucas Lingmanin päätykatsomoon päätynyt kaukolaukaus.

Matti Peltola pelasi ensimmäiset minuuttinsa loukkaantumisen jäljiltä.
Katso Matti Peltolan haastattelu

45+3’ Toral Bayramov 1–1 rp

HJK:n kokoonpano: Niki Mäenpää – Joona Toivio, Miro Tenho (39’ Aapo Halme), Jukka Raitala – Kevin Kouassivi-Benissan, Lucas Lingman, Georgios Kanellopoulos (62’ Perparim Hetemaj), Tuomas Ollila (46’ Matti Peltola) – Topi Keskinen, Bojan Radulovic (62’ Hassane Bandé), Santeri Hostikka (46’ Anthony Olusanya)