Aleksi Paananen vahvistamaan HJK:n keskikenttää

Kokenut ja monipuolinen ”Diego” siirtyy FC Interistä Klubiin 1+1-vuotisella sopimuksella.

HJK ja keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen ovat solmineet kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen, johon sisältyy myös optio kaudesta 2024. 29-vuotias Paananen on Siilinjärven Palloseuran kasvatti, ja tie Veikkausliigaan aukesi Kuopion Palloseurassa. Keskikenttäpelaaja on edustanut urallaan myös FC Lahtea ja viimeisimpänä turkulaista FC Interiä.

– Äärettömän hyvät fiilikset, hienoa siirtyä uuden haasteen pariin Suomen suurimpaan seuraan ja hakea taas uutta steppiä omaan tekemiseen. Tavoitteeni on selkeä: voittaminen. Haluan vielä saavuttaa urallani suuria asioita, ja mikä olisi siihen parempi paikka kuin HJK. Pystyn samalla haastamaan itseäni kilpailullisessa ympäristössä, mikä toivottavasti auttaa minua kehittymään entistä paremmaksi pelaajaksi, kommentoi Paananen.

– Koen itseni ennen kaikkea joukkuepelaajaksi. En varmasti ole joukkueen näkyvin hahmo, vaan yritän saada pelaajat ympärilläni pelaamaan paremmin. Tavoitteeni on organisoida joukkuetta ja olla yhdistävä tekijä puolustuksen ja hyökkäyksen välillä.

Paananen on nuorehkosta iästään huolimatta äärimmäisen kokenut Veikkausliiga-peluri: ”Diegolla” on vyöllään aktiivipelaajista eniten Veikkausliiga-otteluita, kunnioitettavat 312 kappaletta. Määrä oikeuttaa koko Veikkausliigan historian tilastossa sijalle 22.

Aleksi Paananen taisteli pallosta Luis Murillon kanssa Suomen Cupin finaalissa 2020.