Analyysi: FK Rabotnicki – HJK 15.7.

FK Rabotnicki – HJK

 289   

UEFA:N SEURARANKING:

 194 
PHILIP II ARENA

(kapasiteetti 33 460)

KOTISTADION: 

SONERA STADIUM

(kapasiteetti 10 770) 

IGOR ANGELOVSKI   

(2. kausi) 

PÄÄVALMENTAJA: 

MIKA LEHKOSUO

(1. kausi) 

Mahdolliset avauskokoonpanot:

FK Rabotnicki: Bozinovski; Milusev, Velkovski, Najdoski, Ilievski; Bojku, Trajcevski, Petrovic, Sulejmanov; Avramovski; Chuma.

HJK: Tørnes; Lampi, Heikkinen, Moren, Baah; Väyrynen, Tainio; Alho, Lod, Savage; Kandji.

Mysteeri:

Klubin vastustaja Skopjen illassa on vielä ottelun alla joiltain osin arvoitus. Rabotnicki päätti kautensa keväällä mestaruusjuhliin paukutettuaan 33 ottelussa 66 maalia ja voittaen 17 kotiottelustaan peräti 14. Toukokuun jälkeen joukkue on kuitenkin ollut muutostilassa. Yhteensä 30 ”Romantikkojen” maaleista viime kaudella viimeistellyt kärkipari Borce Manevski ja Krste Velkoski siirtyi muille maille ja tilalle hyökkäykseen on saapunut norjalainen targetkärki Chuma Anene. Pois lähtivät myös toppari Zajkov ja maalivahti Stoychev, joille korvaajiksi löytyivät kotimaan sarjoista laitapuolustaja Mite Cikarski ja maalivahti Daniel Bozinovski. 

Joukkue on esittänyt harjoituspeleissään lupaavia otteita kaatamalla mm. kroatialaisen Hajduk Splitin 2-0. Täydellistä kuvaa makedonialaisten pelaamisesta on kuitenkin vaikea saada, kun edelliset tosipelit ovat toukokuulta. Odotettavissa voi siis olla hurjiakin yllätyksiä.

Vaara:

Hyökkäyksessä Rabotnicki luottaa todennäköisesti norjalaishankinta Chuma Aneneen. Isokokoinen target prässää ahnaasti ja on pystynyt harjoituspeleissä pakottamaan vastustajien puolustuksia virheisiin moneen otteeseen. Rinnalla tukee lainalta palannut taitava 19-vuotias Daniel Avramovski.

Huomio Rabotnickin hyökkäyspelissä kiinnittyy erityisesti laidalle. Vasta 17-vuotias Tauljant Sulejmanov on jo allekirjoittanut sopimuksen sveitsiläisen Young Boys Bernin kanssa, mutta pelaa vielä vuoden loppuun asti lainalla kasvattajaseurassaan. Huippulupaus on jo murtautunut Makedonian maajoukkuerinkiin ja tulee varmasti aiheuttamaan päänvaivaa Klubinkin puolustukselle oikealla tai vasemmalla laidalla.

Paluu kentälle:

Klubi sai iloisia uutisia matkan Makedoniaan alla, kun loukkaantumisista kärsineet Rasmus Schüller ja Sebastian Sorsa luettiin pelikuntoisten kirjoihin ja kaksikko pääsi matkustamaan Skopjeen. Molemmilla voi olla sanansa sanottavana Philip II Arenalla, mutta vaikuttaako poissaolo peleistä Lehkosuon avauskokoonpanon valintoihin? Schüller ei ole päässyt pelin tuoksinaan sitten toukokuun, mutta Sorsalta väliin ovat jääneet vain viimeisimmät ottelut.

Tapio Heikkilä joutui jättämään maanantain viimeistelyharjoituksen peliosuuden väliin ja hänen pelikuntonsa ratkeaa vasta ottelupäivänä. Jos ”Tapsa” ei kykene kentälle astelemaan, on HJK:n topparipari todennäköisesti muodossa Moren – Heikkinen.

Kotietu:

Rabotnicki pelaa kotiottelunsa yli 30 000 ihmistä sisäänsä imevällä Philip II Arenalla. Tiistain otteluun ei kuitenkaan odoteta yli 2000 katsojaa, joten varsinaista hornankattilaa Klubilla ei vastassa ole.

Ottelun tuomitsee unkarilainen Tamas Bognar, jolla on runsaasti aiempaa kokemusta europelien tuomitsemisesta. 

 

FK Rabotnicki – HJK tiistaina 15.7. kello 21.00 (Suomen aikaa) alkaen Philip II Arenalla Skopjessa, Makedoniassa. Toinen osaottelu Sonera Stadiumilla keskiviikkona 23.7. kello 19.00 alkaen. OSTA LIPUT ENNAKKOON.