Analyysi: HJK – FK Rabotnicki 23.7.

HJK – FK Rabotnicki

 194   

  UEFA:N SEURARANKING:  

 289 

 

SONERA STADIUM
(kapasiteetti 10 770)

KOTISTADION: 


 

PHILIP II ARENA
(kapasiteetti 33 460) 

MIKA LEHKOSUO  
(1. kausi) 

PÄÄVALMENTAJA: 


 

   IGOR ANGELOVSKI   
(2. kausi) 
 

Mahdolliset avauskokoonpanot:

HJK: Tørnes; Sorsa, Heikkinen, Moren, Lampi; Väyrynen, Tainio; Alho, Lod, Savage; Kandji.

FK Rabotnicki: Siskovski; Siljanovski, Ilievski, Najdoski, Milusev; Markoski, Vujcic, Petroviic, Sulejmanov; Avramovski; Anene.

Ensimmäinen osa: 

0-0 -tasapeli Makedoniasta sopii Klubille hyvin asetelmaksi toiseen osaotteluun. Vielä ennen ensimmäistä kohtaamista makedonialaisjoukkue oli tietynlainen mysteeri. Se ei ollut pelannut tosipelejä sitten toukokuun. Rabotnicki päätti kautensa keväällä mestaruusjuhliin paukutettuaan 33 ottelussa 66 maalia ja voittaen 17 kotiottelustaan peräti 14. Sen jälkeen joukkue on kuitenkin ollut muutostilassa. Yhteensä 30 ”Romantikkojen” maaleista viime kaudella viimeistellyt kärkipari Borce Manevski ja Krste Velkoski siirtyi muille maille ja tilalle hyökkäykseen on saapunut norjalainen targetkärki Chuma Anene. Pois lähtivät myös toppari Zajkov ja maalivahti Stoychev, joille korvaajiksi löytyivät kotimaan sarjoista laitapuolustaja Mite Cikarski ja maalivahti Daniel Bozinovski. 

Suuria yllätyksiä ensimmäinen peli ei tarjonnut, vaan Rabotnicki lähestyi ottelua suunnilleen odotetulla tavalla. Odottamattominta joukkueen kokoonpanossa oli, että maalilla pelasi vasta 19-vuotias Damjan Siskovski, joka suoriutuikin urakastaan hyvin. Hyökkäyspeli noudatti kesän harjoituspeleistä tuttuja nuotteja. Nyt HJK tuntee vastustajansa myös kentältä, eikä tunnustelua enää vaadita. On aika iskeä kiinni täydellä höyryllä.

Vaara:

Mika Lehkosuo nosti maanantain mediatilaisuudessa kysyttäessä esiin kaksi vaarallista pelaajaa Rabotnickin joukkueesta. Toinen, odotetumpi, oli joukkueen vasemmalla laidalla viime tiistaina pelannut Tauljant Sulejmanov. Vasta 17-vuotias Sulejmanov on jo allekirjoittanut sopimuksen sveitsiläisen Young Boys Bernin kanssa, mutta pelaa vielä vuoden loppuun asti lainalla kasvattajaseurassaan. Huippulupaus on jo murtautunut Makedonian maajoukkuerinkiin ja onnistui harhautuksillaan aiheuttamaan jonkin verran päänvaivaa Klubille jo Skopjen ottelussa.

Toinen, yllättävämpi, oli Rabotnickin oikeana topparina tiistaina pelannut Milan Ilievski. Tavallisesti oikeana laitapuolustajana pelaava Ilievski oli vastuussa makedonialaisten pelin avaamisesta ja toi palloa rohkeasti ylöspäin kohti HJK:n kenttäpuoliskoa. Yllättävät nousut ja älykkäät syötöt avasivat ensimmäisessä osassa keskityspaikkoja kotijoukkueelle, joten miestä on syytä tarkkailla Töölössäkin.

Vaihtoehdot:

Klubin koko Lehkosuon ajan käyttämään muottiin tuskin on ainakaan suuria muutoksia keskiviikkona tulossa, mutta pelaajavalinnoissa kysymyksiä on vielä. Kuntoutunut Rasmus Schüller teki Makedoniassa vahvan sisääntulon ja pelasi lauantaina Veikkausliigassa tunnin ajan kärkikamppailussa SJK:ta vastaan. ”Rade” on vahva vaihtoehto avauskokoonpanon paikan nappaajaksi keskiviikkona, mutta onko pelivire vielä poissaolon jälkeen optimaalinen?

Lehkosuolla riittää mietittävää myös muille paikoille. Toppariosastolle mahdollisuutena on toipunut Tapio Heikkilä, laitapuolustajaksi Gideon Baah, laidalle Sebastian Mannström ja hyökkäykseen lauantaina maalin mieheen tehneet Oussou Konan ja Mikael Forssell. Yllättääkö ”Bana” vieraat viilaamalla kokoonpanoaan uuteen uskoon?

Kotietu:

Liput otteluun ovat menneet hyvin kaupaksi ja odotettavissa on hieno yleisömäärä kauniissa kesäsäässä. Rabotnicki on joukkueena nuori ja kokematon, joten Klubipäädyn ja muun yleisön mylvintä saattaa nousta arvoon arvaamattomaan HJK:n hakiessa ratkaisevia osumia. Lisäksi etua tuo Sonera Stadiumin tekonurmi, johon makedonialaiset eivät välttämättä ole tottuneet.

Ottelun tuomitsee irlantilainen Neil Doyle, jolla on aikaisempaa kokemusta Eurooppa liigan ja MM-karsintaotteluiden tuomitsemisesta. 

 

HJK – FK Rabotnicki Sonera Stadiumilla keskiviikkona 23.7. kello 19.00 alkaen. OSTA LIPUT ENNAKKOON! Jos et ehdi paikalle keskiviikkona voit katsoa ottelun suorana lähetyksenä HJK TV:stä.