Analyysi: HJK – SJK 19.7.

    HJK – SJK

 1

 SARJASIJOITUS

 2
 41

PISTEET

 32
 33

 TEHDYT MAALIT

 21
 10

 PÄÄSTETYT MAALIT

 11
 

(6) MAC KANDJI

(6) DEMBA SAVAGE    

  PARAS MAALINTEKIJÄ 

  TONI LEHTINEN (6)

Mahdolliset avauskokoonpanot:

HJK: Tørnes; Sorsa, Heikkinen, Moren, Baah; Väyrynen, Schüller; Mannström, Konan, Savage; Forssell.

SJK: Aksalu; Dorman, Gogoua, Milosavljevic, Savic; Laaksonen, Matrone; Kams, Brown, Moose; Lehtinen. 

Edelliset kolme peliä:

HJK:

06.07. KuPS – HJK 2-2 (1-2)
02.07. HJK – FC Lahti 0-0
27.06. IFK Mariehamn – HJK 0-2 (0-0)

SJK:

12.07. SJK – KuPS 0-0
07.07. FC Lahti – SJK 1-1 (1-0)
02.07. SJK – IFK Mariehamn 3-0 (3-0)

Kierrätystä?:

HJK on pelannut heinäkuussa jo kaksi kärkikamppailua ja Mestarien liigan karsintapelin. Otteluruuhka ja pelien tärkeys kuormittavat joukkuetta, joten päävalmentaja Mika Lehkosuo saattaa tehdä muutoksia tiistaina Skopjessa avanneeseen ryhmitykseen.

Vaihtoehtoja on lukuisia. Puolustuksessa Gideon Baah voi ottaa Veli Lammen paikan vasemmalla, keskikentällä Fredrik Lassas tai pelivirettään loukkaantumisesta toipumisen jälkeen hakeva Rasmus Schüller voivat palata avauskokoonpanoon ja hyökkäyksessä Oussou Konan, Sebastian Mannström ja Mikael Forssell kärkkyvät paikkaa kentällä. 

Ei yllätyksiä:

SJK:n kokoonpano on pysynyt koko kesän hyvin samanlaisessa muotissa. Vaihtoehtoja puolustukseen tuo joukkueen loukkaantumisesta kuntoutunut serbialainen kapteeni Pavle Milosavljevic, joka otti paikan keskustassa norsunluurannikkolaisen Cedric Gogouan vierellä jo edellisessä pelissä. Toinen serbi Zeljko Savic siirtyi hänen tieltään KuPS-ottelussa laitapuolustajaksi, jättäen Timo Tahvanaisen penkille. 

Hyökkäyspäässä mahdollinen avauskokoonpanon mies on ex-HJK Akseli Pelvas, joka voi ottaa paikan sekä laidalta että kärjestä.

Vaara:

SJK:n kärjessä viilettävä Toni Lehtinen on löytänyt loistavan vireen ja iskenyt viisi kuudesta maalistaan kesäkuukausien aikana. Lehtinen liikkuu älykkäästi puolustuksen selustassa ja iskee valtaosan maaleistaan tarkoilla viimeistelyillä lähietäisyydeltä. 

Joukkueen monipuolinen hyökkäyspeli luo paikkoja kaikille hyökkäyspään pelaajille. Maalinteossa ovatkin kunnostautuneet niin laiturina pelaava Justin Moose (3) kuin loistokautta keskikentällä raatava Johannes Laaksonenkin (3). Kärjen takana vaaniva Wayne Brown on jo kerran tällä kaudella rokottanut Klubia, silloin tosin vielä TPS:n paidassa.

Muuttuva labyrintti:

Klubia saattaa odottaa hyvin erilainen haaste kuin toukokuussa, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran. Silloin HJK piti palloa valtaosan ottelusta (62%) ja pyöritti peli keskikentällä (631 tarkkaa syöttöä), SJK:n vetäytyessä syvälle omalle alueelleen ja yrittäessä nopeita, suoraviivaisia hyökkäyksiä (38% ja 304 tarkkaa syöttöä).

Pelatessaan viime viikolla vieraissa sarjan kärkikahinoissa olevaa FC Lahtea vastaan SJK lähti otteluun hyvin erilaisella tavalla. Joukkue piti palloa rohkeasti ja pyöritti peliä suurella itseluottamuksella (56% ja 474 tarkkaa syöttöä). Jää nähtäväksi yrittävätkö seinäjokelaiset ja päävalmentaja Simo Valakari hyydyttää Klubin hyökkäyspelin pitämällä palloa mahdollisimman paljon, vai onko vieraiden ase jälleen pallonriistot ja nopeat vastaiskut.

 

HJK – SJK lauantaina 19.7. kello 16.00 alkaen Sonera Stadiumilla. Osta liput ENNAKKOON tai katso ottelu HJK TV:stä!