Analyysi: HJK – TPS 23.6.

                                                                    HJK – TPS

 1

 SARJASIJOITUS

 12
 33

PISTEET

 10
 24

 TEHDYT MAALIT

 9
 8

 PÄÄSTETYT MAALIT

 22
(6) MAC KANDJI   

  PARAS MAALINTEKIJÄ 

   EERO TAMMINEN (3)

Mahdolliset avauskokoonpanot:

HJK: Törnes; Sorsa, Heikkinen, Moren, Lampi; Väyrynen, Tainio; Alho, Lod, Savage; Kandji.

TPS: Lehtovaara; Rähmönen, Tenho, De John, Starck; Hradecky, Brechtel; Hyyrynen, Peltola, Tamminen; Lehtonen.

Edelliset kohtaamiset Veikkausliigassa:

26.4.2014    HJK – TPS 0-1
26.9.2013    TPS – HJK 0-3
22.9.2013    HJK – TPS 3-1 

Nuorna vitsa väännettävä:

Turusta Sonera Stadiumille saapuu maanantaina hyvin nuori joukkue. TPS on taloudellisista syistä joutunut karsimaan kokeneempia pelaajia joukkueestaan ja tällä hetkellä ryhmä maksaa vielä oppirahojaan. Valonpilkahduksia joukkueen pelissä on ollut, mutta TPS on vääjäämättömästi ajautunut jumbosijalle ja taistelemaan sarjapaikastaan.

Edellisen kierroksen kotiottelussaan KuPSia vastaan TPS:n avauskokoonpanon keski-ikä oli 22,3 vuotta, kun taas HJK:n avauskokoonpanon keski-ikä keskiviikon paikalliskamppailussa FC Honkaa vastaan oli 27,9.

Innokkaat:

Nuorekas tarmo näkyy TPS:n pelissä. Se on sarjan kolmanneksi eniten rikkeitä keskimäärin ottelussa tekevä joukkue (13,4) ja se on sekä sarjan eniten keltaisia kortteja (31) kerännyt että sarjan eniten ulosajoja (4) saanut joukkue. HJK on vastakkaisessa ääripäässä. Klubi on kerännyt koko kaudella vain 16 keltaista korttia, sarjan vähiten, eikä se ole vielä saanut yhtäkään punaista korttia. Keskimäärin HJK rikkoo vastustajaansa 11,7 kertaa ottelussa.

Korvaaja:

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa TPS haki täydet pisteet Helsingistä Wayne Brownin osumalla. Kesäkuun alussa englantilainen kuitenkin siirtyi SJK:hon ja turkulaiset ovat joutuneet paikkaamaan menetystä. Brownin paikan kärjen takana on viime otteluissa ottanut Santeri Peltola, joka joutuu todennäköisesti maanantainakin luovimaan Klubin kivikovan keskikentän kaksikon, Teemu Tainion ja Mika Väyrysen, välissä.

Peltola on taitava pallon syöttäjä ja antaa omilleen keskimäärin 80,9 prosenttia syötöistään. TPS:n keskiviikon ottelussa KuPSia vastaan Peltola pääsi paremmin peliin sisään kuin aiemmin kaudella, antaen kauden parhaat 58 tarkkaa syöttöä (91% kaikista syötöistään). Ongelmissa Peltola on joutuessaan puristuksiin. Hän on voittanut vain 33,4 prosenttia kaksinkamppailuistaan kauden aikana, ja kun maanantaina vastaan asettuvat Tainio (57,1 %) ja Väyrynen (46,8%), voi hyvin olla ettei nuorukainen juurikaan palloon käsiksi pääse.

 

HJK – TPS maanantaina 23.6. kello 18.30 alkaen Sonera Stadiumilla! Osta liput ENNAKKOON tai katso ottelu HJK TV:stä!

(Tilastot: InStat)