Analyysi: IFK Mariehamn – HJK 16.8.

     IFK Mariehamn – HJK

6. kierros: FC Hämeenlinna (v) 2-4    
Puolivälierä: JJK 2-0 

TIE VÄLIERIIN

  6. kierros: RoPS 2-0
     Puolivälierä: FC Haka (v) 0-3  

Mahdolliset avauskokoonpanot:

HJK: Doblas; Lampi, Moren, Heikkinen, Baah; Perovuo, Lod; Mannström, Zeneli, Savage; Kandji.

IFK Mariehamn: Virtanen; Da Cruz, Kojola, Lyyski, Granlund; Hradecky, Ramadingaye; Ibrahim, Diego Assis, Forsell; Solignac.

Uutta virtaa:

Klubin kokoonpano lauantain Cup-välierään on harvinaisen auki ottelun aattona. Taustalla häämöttää jo torstain Rapid Wien -kamppailu, mutta päivän keskiviikkona pelattuja Mestarien liigan karsintoja pidempi lepo, viikolla pelatun Inter-ottelun lepuutukset ja uudet hankinnat mahdollistavat ison kasan erilaisia koostumuksia kentälle. 

Uusista miehistä Joel Perovuo ja Erfan Zeneli ovat jo päässeet ottelurytmiin mukaan, mutta maalivahti Toni Doblasin pelilupaa odotetaan edelleen. Espanjalainen lähtee mukaan saarelle ja debyytti lauantain kamppailussa on mahdollinen.

Myötätuulessa:

IFK Mariehamn on kovaa vauhtia jättämässä rikkonaista alkukautta taakseen ja löytämässä vahvan vireen. Keskikentän askelmerkit ovat löytyneet, ja neljästä edellisestä ottelusta saldona on kolme voittoa ja tasapeli. Toppari Kristian Kojolan paluu joukkueeseen Saksassa vietetyn ajan jälkeen tuo rutkasti varmuutta horjuvaan puolustuspelaamiseen. Saarelaiset pitivät maalinsa puhtaana keskiviikkona Kojolan paluuottelussa VPS:ää vastaan, joukkueen ensimmäinen nollapeli sitten toukokuun.

Hyökkäyspelissään IFK:lle on muodostunut selkeä muoto, jonka sisällä riittää kuitenkin vaihtoehtoja. Argentiinalainen Luis Solignac avaa todennäköisesti kärjessä ja brassi Diego Assis hänen takanaan kymppipaikalla, mutta laitojen koostumus on vielä auki. Josef Ibrahim, Bernardo Ribeiro, Petteri Forsell ja Amos Ekhalie kärkkyvät kaikki omaa paikkaansa avauskokoonpanossa.

Tukala:

Taival Suomen Cupin finaaliin ei ole tanssia, vaikka HJK onkin kaatanut jo IFK Mariehamnin kahdesti kauden aikana. Molemmat aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet Klubin viime hetken ratkaisuosumaan, Helsingissä Demba Savagen yliaikakimmokkeeseen ja Maarianhaminassa Nikolai Alhon tykinkuulaan. Erityisesti kotikentällään IFK on erittäin vaarallinen vastustaja. 

Pieni kenttä ja saarelaisten fyysinen pelitapa tekee vierailuista haastavia. Veikkausliigan kamppailussa kesäkuun lopussa Klubi onnistui pitämään pallon hallussaan (54%), mutta se ei kerro koko tarinaa. Pallo oli pelissä harvinaisen pienen osan ottelusta (52 minuuttia, keskimäärin n. 57 minuuttia) ja Klubi antoi kamppailussa yhteensä 405 syöttöä (keskimäärin 498). Voittoa ei tule lauantainakaan ilman taistelua.

 

Suomen Cupin välierä IFK Mariehamn – HJK lauantaina 16.8. kello 19.00 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa. Suora lähetys ottelusta HJK TV:ssä!