Analyysi: KuPS – HJK 6.7.

      KuPS – HJK

 4

 SARJASIJOITUS

 1
 25

PISTEET

 40
 23

 TEHDYT MAALIT

 31
 20

 PÄÄSTETYT MAALIT

 8
(4) ADMIR CATOVIC   

  PARAS MAALINTEKIJÄ 

   MAC KANDJI (6) 

Mahdolliset avauskokoonpanot: 

KuPS: Maanoja; Voutilainen, Markic, Colley, Rannankari; Paananen, Sohna; Ilo, Catovic, Purje; Chibuike.

HJK: Törnes; Lampi, Heikkinen, Heikkilä, Baah; Väyrynen, Tainio; Alho, Lod, Savage; Kandji.

Edelliset kohtaamiset: 

12.4.2014        HJK – KuPS   3-1 
26.10.2013 HJK – KuPS   4-2
4.8.2013         KuPS – HJK   0-0

Permanentti:

KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki on löytänyt viime otteluissa mieleisensä ryhmityksen (4-2-3-1) ja tuskin siitä hirveästi poikkeaa myöskään sunnuntaina. Hyökkäyspäässä nelikko Miikka Ilo, Ats Purje, Admir Catovic ja Chibuike Nnah hyökkää monipuolisesti ja KuPS onkin tehnyt maalin kaikissa viimeisimmistä kahdeksasta pelistään. Suurin kysymysmerkki joukkueessa on oikean laitapuolustajan paikka. Jerry Voutilainen joutui jättämään väliin keskiviikon Jaro-ottelun, jolloin Joel Vartiainen otti hänen paikkansa. Voutilainen saattaa olla taas mukana sunnuntaina, mutta pelikunto on arvoitus.

Klubin osalta odotettavissa lienee jonkin verran muutoksia Lahti-otteluun. Erityisesti keskikentällä kolmikko Väyrynen, Tainio ja Lod on pelannut paljon ja edessä saattaa olla pientä kierrätystä. Toisaalta HJK:lla on sunnuntain pelin jälkeen yhdeksän päivää ennen seuraavaa kamppailua, joten joukkue pääsee joka tapauksessa varsin levänneenä FK Rabotnickin kimppuun Mestarien liigan karsinnassa.

Muutos:

Marko Rajamäki on tuonut mukanaan muutoksen KuPSin pelitavassa. Ennen Rajamäen saapumista pelaamissaan neljässä ottelussa KuPS piti palloa keskimäärin 44% otteluista, Rajamäen aikana keskiarvo on noussut 50,2%:een. Joukkueen tarkkojen osuus kaikista syötöistä on kasvanut ensimmäisten neljän kierroksen 73,8%:sta Rajamäen aikakaudella 80,2%:iin. 

KuPS on yksi sarjan vahvimmista joukkueista kaksinkamppailuissa. Kuopiolaiset voittavat keskimäärin 51,4% kaikista kaksinkamppailuistaan. Se on sarjan toisiksi kovin luku, heti HJK:n (52,7%) jälkeen.