Arrivederci, Lassi Lappalainen!

HJK:n hyökkääjä Lassi Lappalainen siirtyy Italian Serie A:ssa pelaavan Bologna FC:n riveihin.

Lassi Lappalainen - HJK Helsinki

Lassi Lappalaisen ura jatkuu italialaisessa Bologna FC:ssä. Lappalainen siirtyy pysyvällä siirrolla Bolognaan ja siirto astuu voimaan keskiviikkona 17.7.2019.

HJK saa siirrosta merkittävän korvauksen ja sopimus sisältään myös merkittävän jatkosiirtopykälän.

HJK ja Bologna keskustelivat pitkään erityisesti siirron aikataulusta urheilullisesta näkökulmasta. HJK sai aikataulullisesti ja muutenkin ehdoiltaan juuri sen, mitä esitti kaikille osapuolille parhaaksi ratkaisuksi. Myös kauden jälkeen HJK olisi saanut lähes 300 000 euroa FIFA:n Training Compensationin mukaisesti, mutta tämä ajankohta on pelaajalle ja kaikille osapuolille paras mahdollinen.

Lassi Lappalainen, 20, aloitti jalkapalloilun Espoon Palloseurassa. Vuonna 2011 hän siirtyi HJK:n akatemiaan C14-ikäluokkaan. Debyytin Veikkausliigassa hän teki 2.4.2016 ottelussa HJK vs IFK Mariehamn, jonka HJK voitti 2-0. Kaudella 2016 Lappalainen pelasi HJK:ssa 14 ottelussa yhteensä 463 minuuttia. Kaksi edellistä kautta Lappalainen pelasi lainasopimuksella RoPSissa ja palasi takaisin HJK:n liigajoukkueeseen täksi kaudeksi. Tehtyjä maaleja Veikkausliigassa Lappalaiselle on kertynyt yhteensä 15 ja maalisyöttöjä 9.

– Lassi Lappalainen on oma juniorimme, jonka ura on edennyt yhteisen suunnitelmamme mukaisesti. Siirron ajankohta on nyt erinomainen ja taloudellisesti se menee HJK:n seurahistorian top 7:ään, toteaa urheilujohtoryhmän vetäjä Miika Takkula.

Arrivederci e buona fortuna, Lassi!