Arttu Hoskonen debytoi HJK-paidassa – ”Yllättävän hyvältä tuntui”

HJK TV haastatteli pelikuntoon toipunutta kaarinalaistopparia Hammarby-ottelun jälkeen.

Katso Arttu Hoskosen haastattelu.

FC Interistä viime kauden päätyttyä HJK:hon siirtynyt Arttu Hoskonen teki Klubi-debyyttinsä lauantain harjoitusottelussa Hammarbytä vastaan. Toppari pelasi 2–2-tasapeliin päättyneessä ottelussa viimeisen puolituntisen. 

– Hyvältä tuntuu, siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi pelannut. On ollut pitkä prosessi harjoituskaudella, että on saanut itsensä pelikuntoon, ja yllättävän hyvältä tuntui pelata ensimmäinen peli, hymyilevä Hoskonen kertoo. 

Miehen harjoituskausi on tosiaan ollut työläs. Muun joukkueen ollessa esimerkiksi Turkissa harjoitusleirillä, Hoskonen oli tuttu näky Bolt Arenan kuntosalilla sekä Mäkelänrinteen uimahallilla.  

– On ollut vähän alaraajavammaa, ja sitä on hoidettu koko harjoituskausi. Nyt alkaa olemaan jo kunnossa, eli pitäisi päästä taas kunnon pelirytmiin – kyllä se siitä sitten. 

HJK:n kokoonpanossa oli Hammarby-ottelussa puutetta pelaajista – erityisesti laitapelaajista – useiden maajoukkue- ja sairauspoissaolojen johdosta. Vain kuuden vaihtopenkillä olleen pelaajan joukossa oli muun muassa juuri viime viikolla HJK Klubi 04:n vahvuuteen liittynyt Gentrit Kovaqi. 

Kun Murilo sai ronskista taklauksestaan punaisen kortin 42 minuutilla, HJK siirtyi neljän puolustuslinjaan. 63. minuutilla kentälle vaihdettu Hoskonen joutui olosuhteiden pakosta pelaamaan ottelussa hieman tuntemattomalla pelipaikalla, laitapakkina. 

– Sitä on tullut joskus pari kolme vuotta sitten pelattua, mutta ei se kovin hyvin ole enää muistissa. Ei se minun pelipaikkani ole, mutta ihan kiva oli saada minuutteja ja päästä pelaamaan. Kyllä se hoituu sekin, vaikka ei olekaan paras pelipaikkani, toteaa Hoskonen.

Arttu Hoskonen - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola