Aulis Rytkönen -rahaston stipendit vuodelle 2020 jaettu

COVID-19-pandemian vuoksi rahastosta vastaavan Talenttiklubi ry:n hallitus teki päätöksen korottaa jaettavaa summaa.

200625 AR-rahasto HD

HJK:n Aulis Rytkönen -rahaston vuoden 2020 stipendit on jaettu. Rahasto on perustettu mahdollistamaan jalkapallon harrastamisen kaikille nuorille perhetaustasta, taloudellisista syistä tai vaikkapa fyysisestä vammasta huolimatta. 

Kaikille 124 hakijalle myönnettiin 100–500 euron stipendi henkilökohtaisena maksusitoumuksena perustoiminnan turvaamiseksi. Rahaston kautta jaettiin tänä vuonna yhteensä 31 500 euroa ja jokaiselle tuensaajalle on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti. 


Kysyttäessä perusteita avustuksen hakemiseen vain harvalla perheellä oli valittuna vain yksi vaihtoehto. Perusteita olivat mm. yksinhuoltajuus, työttömyys, sairaudet perheessä, haastava erotilanne tai jalkapalloon satsaamisesta johtuvat pitkät harjoitusmatkat sekä asumisjärjestelyt.

– Koronaepidemia puhkesi rahaston hakuprosessin aikana, jonka vuoksi Talenttiklubi ry:n hallitus teki päätöksen korottaa jaettavaa summaa. Vaikeina aikoina monet perheet taistelevat taloudellisten asioiden kanssa ja meille on tärkeää, että lapset voivat jatkaa jalkapallon harrastamista tuen myötä. Aulis Rytkösen nimeä kantava rahasto on merkittävä osa seuran yhteiskuntavastuutyötä, joten siksi on sanottava kiitos kaikille aktiivisille seuratoimijoille, jotka vuonna 2014 perustivat sen. Lisäksi lämmin kiitos kaikille, jotka ovat  taloudellisesti tukeneet rahaston toimintaa, avaa Talenttiklubi ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti-Jussi Väinölä

Seuraava stipendien hakuprosessi avataan keväällä 2021. 

Auta meitä huolehtimaan, että jalkapallo kuuluu myös jatkossa kaikille: https://www.hjk-j.fi/seura/vastuullisuus/aulis-rytkonen-rahasto/