Aulis Rytkönen -rahastosta tukea junioreilleJalkapalloharrastus ei saisi loppua tai vaikeutua taloudellisista syistä. Useiden perheiden taloudelliset edellytykset ja laadukkaan toiminnan kustannukset ovat kuitenkin kulkeneet viimeisten vuosikymmenien aikana eri suuntiin. Jokainen nuori, joka haluaa jatkaa tai kehittyä iloisessa harrastuksessa mutta jää vääristä syistä sen ulkopuolelle, on koko lajin epäonnistuminen.

Aulis Rytkönen –rahasto on tarkoitettu nostamaan esille yhteiskuntavastuullisen toiminnan tärkeys, ja erityisesti tukemaan heikommassa taloudellisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria jalkapalloharrastuksessa.

– Pelkästään perusharrastaminen on jo niin kallista, että kaikilla perheillä ei ole siihen varaa. Yhteiskunnan tehtävä on tarjota jokaiselle nuorelle harrastusmahdollisuus, oli se sitten jalkapalloa tai jotakin muuta. Tämä on HJK:n tapa kantaa kortensa kekoon. Kilpailullinen, tavoitteellinen toiminta on vielä astetta kalliimpaa. Yhdenkään lahjakkaan pelaajan kehitys ei saisi olla kiinni rahasta, ilmoitti valmennuspäällikkö Joonas Rantanen.

Rahaston nimikkopelaaja Aulis Rytkönen on suomalaisen jalkapallon legenda. Hän lähti Kuopion junioriseuroista ja oli ensimmäinen ammatikseen ulkomailla pelannut suomalainen. Ranskan Toulousessa pelatessaan hän sai lempinimen Monsieur Magic. Kotimaahan palattuaan hän jatkoi uraansa HJK:ssa sekä pelaajana että valmentajana, auttaen monissa eri rooleissa muita pelaajia eteenpäin. HJK:n paidassa Rytkönen pelasi yhteensä 72 pääsarjaottelua, joissa syntyi 19 osumaa. Suomen mestaruuden Rytkönen on voittanut sinivalkoisissa vuonna 1964 pelaajana, vuonna 1978 edustusjoukkueen valmentajana ja yhteensä kymmenen kertaa naisten joukkueen valmentajana.

Aulis Rytkönen -rahastoon voivat tehdä lahjoituksia myös yritykset ja yksityishenkilöt. Erikoisen lämpimästi tervetuloa Sonskille Klubi-KuPS –otteluun perjantaina 12.9. klo 18.30. OSTA LIPUT ENNAKKOON. Ottelun kaikki pääsylipputulot näet luovutetaan lyhentämättömänä Aulis Rytkönen -rahastoon. Rahasto jakaa ensimmäisen kerran varoja vuonna 2015.

Rahastoon voi tehdä myös lahjoituksia tilille: Aulis Rytkönen -rahasto FI27 1351 3000 1341 11.