Baah iloitsi siirrostaan – ”Tämä on minulle askel oikeaan suuntaan”

Gideon Baahin siirto HJK:hon kolmivuotisella sopimuksella vahvistettiin maanantaina, kun ghanalainen ensin esiteltiin aamupäivällä lehdistötilaisuudessa ja pääsi sitten ottamaanm ensimmäiset askeleensa Klubin iltapäivän harjoituksissa. Viime kaudella Veikkausliigan parhaaksi puolustajaksi ja tulokkaaksi valitulla Baahilla oli selkeät syyt HJK:n sopimustarjouksen hyväksymiselle.

  • Olen hyvin onnellinen siirrosta. Tämä on minulle askel oikeaan suuntaan. Haluan jatkaa kehittymistä pelaajana ja HJK tarjoaa siihen hyvän alustan. Tavoitteeni on mennä askel eteenpäin jalkapallourallani ja ponnistaa kohti Euroopan suuria sarjoja, kertoi Baah.

Jos Baah oli onnellinen siirrostaan, oli sitä myös HJK:n valmennusjohto. Päävalmentaja Sixten Boström ei peitellyt tyytyväisyyttään laadukkaaksi tiedetyn pelaajan miehitykseen saamisesta.

  • Olemme nähneet vuoden ajan Gideonin pelaavan Veikkausliigassa ja tiedämme, että saamme hyvän, vahvan, nopean ja vasenjalkaisen joukkuepelaajan. Olemme nähneet, että hän on paitsi menestynyt Veikkausliigassa, myös tottunut suomalaiseen jalkapalloon ja elämään täällä. Nyt voimme lähteä suoraan töihin ja kehittymään puhtaasti urheilullisella puolella. Voitamme tässä paljon. Pelaaja on scoutattu hyvin ja tiedämme mitä saamme, totesi Boström.

Baah itse tietää pelanneensa viime vuonna vahvan kauden, mutta ei aio sortua ylimielisyyteen jatkossakaan. Jatkuva kehitys on nuorelle ghanalaiselle ensisijaisen tärkeää uran nousujohteisena jatkamiseksi.

  • Viime vuonna minua ei vielä tunnettu täällä, nyt kaikki tietävät mihin pystyn. Se lisää painetta ja tarkoittaa, että myös vastustajat taistelevat entistä lujempaa minua vastaan. Samanlaisen kauden pelaaminen ei tule missään nimessä olemaan helppoa, minun täytyy tehdä paljon töitä sen eteen, muistutti Baah.

Viime kauden Baah aloitti Hongan vasempana puolustajana, mutta siirtyi loukkaantumisten sanelemana kauden edetessä keskuspuolustajaksi. Fyysisesti voimakkaana ja pallon kanssa taidokkaana pelaajana Baah soveltuu molemmille paikoille, mutta päävalmentaja Boström ei halunnut vielä esittää arvauksia tulevan kauden pelipaikasta.

  • Sen verran olen tässä matkassa ollut, etten sano nyt millä pelipaikalla hän tulee pelaamaan. Meillä on niin paljon pelejä, että hän tulee varmasti olemaan sekä laitapakki että joskus myös toppari. Vasenjalkaisuus tekee osittain sen, että hän tulee sijoittumaan kentän vasemmalle puolelle. Meidät vasurit yleensä sinne laitetaan, pohdiskeli ”Siku”.

Yhteistyö uuden puolustuslinjan kesken alkoi jo ennen ensimmäisiä yhteisiä treenejä, kun toppari Valtteri Moren lahjoitti Baahille tämän toivoman pelinumeron 3. Toivon mukaan kyseessä on vain ensimmäinen askel menestyksekkäällä yhteisellä polulla.