Belfastista takaisin kotiyleisön eteen – HJK isännöi lauantaina Ilvestä

Ossi Virta toimii huomenna Klubin päävalmentajana Toni Korkeakunnaksen ollessa toimitsijakiellossa.

Tuoreet apuvalmentajat Ossi Virta ja Aleksi Lalli.

HJK vs Ilves
La 22.7.2023 klo 17:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

HJK pelaa tärkeistä Veikkausliiga-pisteistä lauantaina, kun tamperelainen Ilves saapuu Bolt Arenalle. Sarjatilanne on tiukka, kun KuPS ja SJK ovat karanneet neljän pisteen päähän Klubista. KuPS on tosin pelannut yhden ottelun enemmän, mutta SJK sen sijaan yhden vähemmän. Kautta on toki vielä paljon jäljellä, mutta jokainen piste on nyt äärimmäisen merkittävä.

Myös Ilveksellä on suuret panokset, kun joukkue taistelee kynsin ja hampain paikasta ylempään jatkosarjaan eli kuuden parhaan joukkoon. Tällä hetkellä Ilves on kahdeksantena, mutta matkaa kuudenteen sijaan ei ole kuin kaksi pistettä.

Valmistavat treenit Boltilla.

HJK tahkosi parin viikon Veikkausliiga-taukonsa aikana Mestarien liigaa. Ensimmäisen karsintakierroksen vastustajaksi arvottu Larne FC laittoi Klubin tiukoille, mutta lopulta HJK klaarasi otteluparin yhteismaalein 3–2 ja jatkaa toiselle karsintakierrokselle.

Larne-otteluparin jälkimmäinen osa oli samalla Klubin uudeksi päävalmentajaksi nimetyn Toni Korkeakunnaksen debyyttiottelu. Ensiesiintymistään liigassa ”Toke” saa kuitenkin vielä odottaa, sillä viime kauden viimeisessä ottelussa saatu punainen kortti pitää miehen sivussa lauantain ottelusta. Klubin päävalmentajana Ilves-ottelussa toimii tuore apuvalmentaja Ossi Virta.

Topi Keskinen.

– Huomenna on spesiaali päivä – ensimmäinen kotiottelu uudella staffilla. Hyvällä fiiliksellä ja odottavaisin mielin palataan Boltille. Olemme ehtineet kokea yhdessä jo paljon reilun viikon aikana. Saimme esimerkiksi haettua jatkopaikan Pohjois-Irlannista, josta palasimme kotiin vasta viime yönä, joten palautumisaikamme on varsin lyhyt, kommentoi Toni Korkeakunnas.

Korkeakunnas kertoi Larne-ottelun alla, että harjoituksissa on keskitytty etenkin hyökkäyspelaamisen kehittämiseen. Lisäksi Larne-ottelun heikompaa toista puoliaikaa on käyty läpi.

– Hyökkäyspelin teemojen parissa olemme edelleen pääasiassa olleet: kentän täyttöä ja hyökkäysmallien läpikäymistä – puolustamista kuitenkaan unohtamatta. Yksi syy viime pelin heikompaan jaksoon oli linjojen ja pelaajien välisten etäisyyksien venyminen. Sitä pyrimme parantamaan.

Anthony Olusanya.

Lauantaina kohtaavat kaksi alavireistä joukkuetta. Klubin edellisestä Veikkausliiga-voitosta on vierähtänyt jo lähes puolitoista kuukautta: KTP kaatui kesäkuun 11. päivänä Bojan Radulovicin maalilla. Sen jälkeisten kolmen ottelun saldo on kaksi tasapeliä ja viimeisimpänä tappio FC Lahtea vastaan.

Ilveksen edellinen liigavoitto on vielä kauempaa: toukokuun 26. päivältä, jolloin VPS kaatui Vaasassa 2–0. Sen jälkeen Toni Kallion luotsaama ryhmä on pelannut seitsemän voitotonta ottelua – näistä tosin tappioita on vain yksi.

– Ilves on puolustanut viime aikoina erinomaisesti ja kyennyt pitämään maalinsa puhtaana. He hyökkäävät varsin terävästi vastaan nopeiden hyökkäyspään pelaajiensa kautta, kuvailee Korkeakunnas.

Michael Boamah on päässyt harjoittelemaan edustusjoukkueen mukana.

Joukkueiden edellinen keskinäinen pelattiin toukokuussa Ratinassa. Tuolloin HJK:n esitys oli melko aneeminen, ja Ilves oli lähellä johtaa jo 2–0, mutta Lauri Ala-Myllymäki ei onnistunut rangaistuspotkussaan. Lopulta Klubi tasoitti lisäajan viimeisillä sekunneilla, kun Radulovic survoi pallon kaaoksen keskeltä maaliin.

Tuo ottelu on toiminut tietyllä tapaa Klubin kauden vedenjakajana – ainakin pistekeskiarvon näkökulmasta. Ilves-ottelua edeltäneistä kahdeksasta ottelusta Klubi napsi pinnoja 2,13 ottelukohtaisella keskiarvolla, mutta sitä seuraavat kahdeksan – kyseinen ottelu mukaan lukien – ovat kerryttäneet pistesaldoa vain keskimäärin 1,5 pisteellä per ottelu.

HJK:lta ovat varmuudella sivussa Matti Peltola, Aapo Halme, Aleksi Paananen, Perparim Hetemaj, Maksim Stjopin, Valtteri Moren, Oliver Pettersson sekä Dejan Iliev, joka sai iskun päähänsä Belfastissa. Larne-pelin rasituksen jäljiltä osan pelaajien pelikunto varmistuu vasta pelipäivän aamuna. Lisäksi Liam Möller on sairaana. Sen sijaan Santeri Hostikka on jälleen valmennuksen käytettävissä.

Katso Foodoran otteluennakko.