Bojan Radulović AIK:sta Klubiin lainasopimuksella

”Tehtäväni on auttaa joukkuetta maaleilla.”

Katso haastattelu!

22-vuotias serbialaishyökkääjä Bojan Radulović vahvistaa HJK:n hyökkäystä alkavalla kaudella. 192-senttinen Radulović tulee Tukholman AIK:sta Helsinkiin heinäkuun loppuun kestävällä lainasopimuksella, joka sisältää osto-option. 

– Saamme Bojanista juuri sellaisen pelaajan, jota olemme etsineet: Isokokoisen ja vahvan pääpelaajan, joka tuo vahvuuksillaan hyökkäyksiin uudenlaista uhkaa, kertoo HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula.

AIK:ta Radulović on edustanut loppukesästä 2020. Viime kaudella hän pelasi Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa 26 ottelussa ja viimeisteli kolme maalia AIK:n hopeaan päättyneellä kaudella. Radulovićin roolina oli useimmiten tuoda vaihdosta lisävirtaa kentälle ottelujen loppupuolella.

Radulović saapui viikonloppuna Helsinkiin ja liittyi jo maanantaina Klubin harjoitusvahvuuteen.

– Viime päivät ovat olleet hieman kaoottisia, koska en tiennyt varmasti olenko tulossa tänne vai jäämässä Tukholmaan. Joten on ollut vähän kiirettä, mutta nyt olen hyvin tyytyväinen, että olen täällä, serbi hymyilee. 

– Olen target- ja boksipelaaja. En ole se tyyppi, joka kikkaa 3–4 pelaajaa ja tekee maalin, mutta kaksinkamppailuissa ja rangaistusalueella olen vahva. Pallot, jotka alueelle tulevat, ovat minun. Ja tietenkin tehtäväni on auttaa joukkuetta maaleilla, Radulović kuvailee. 

Radulović on syntynyt Espanjan Lleidassa, jossa hänen isänsä Radoslav pelasi vuosituhannen vaihteessa. Samassa kaupungissa alkoi myös Bojanin peliura, kun hän edusti Lleida Esportiuta Espanjan kolmostasolla. Bojanilla on Serbian lisäksi myös Espanjan kansalaisuus. 

18-vuotiaana Radulović siirtyi Lleidasta Englantiin Brighton & Hove Albioniin vuonna 2018. Vastuu Valioliigaseuran juniorijoukkueissa jäi kohtuullisen vähäiseksi, joten Radulović vietti kaksi kautta lainalla jälleen Espanjan kolmostasolla, tällä kertaa Espanyolin ja Deportivo Alavésin kakkosjoukkueissa. 

Serbian alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa Radulović pelasi kahdessa ottelussa.

– Myönnän rehellisesti: En tiennyt Suomesta tai Helsingistä juuri mitään ennen tänne tuloani. Mutta sen tiesin, että kyseessä on erittäin hyvä ja Suomen suurin seura. Se on itselleni tietysti iso haaste – haluan tehdä kaikkeni joukkueen eteen.

Welcome to Klubi, Bojan!