Bojan Radulovicin hattutemppu takasi HJK:lle kolme pistettä Turusta

Kevin Kouassivi-Benissan syötti Klubin molemmat pelitilannemaalit.

Ensimmäisellä jaksolla kentälle vaihdettu Matti Peltola oli yksi kentän näkyvimpiä hahmoja.

FC Inter vs HJK 1–3 (1–0)
15’ Darren Smith 1–0
62’ Bojan Radulovic 1–1
64’ Bojan Radulovic 1–2
68’ Bojan Radulovic 1–3

HJK kävi hakemassa äärimmäisen arvokkaan vierasvoiton Turusta, kun FC Inter kaatui Bojan Radulovicin toisen jakson hattutempulla maalein 3–1. Klubi nousi jälleen ainakin hetkellisesti sarjan piikkipaikalle, mutta KuPSin ja SJK:n välinen iltaottelu voi muuttaa tilannetta.

Klubin hyökkäyspelaaminen vaikutti toimivan alussa kohtalaisen hyvin. Pallo liikkui mukavasti, ja joukkue eteni useampaan kertaan lupaavan oloisesti Interin boksiin, mutta tietynlainen terävyys ja tehokkuus kuitenkin uupui.

Inter luotti omassa pelaamisessaan nopeisiin vastahyökkäyksiin, mikä ei varmasti tullut yllätyksenä kenellekään. Etenkin vikkelän Darren Smithin pystyjuoksut tuottivat vaikeuksia Klubin topparikolmikolle, ja Interin eteläafrikkalaiskärki avasikin maalihanat vartin kohdalla, kun hän liukui Iiro Järvisen poikittaissyötön Klubin maaliin.

Interin avausmaali ei ainakaan parantanut Klubin pelaamista, ja lisäharmia tuotti Filip Rogićin aikainen poistuminen kentältä. Lucas Lingmanin kova pystysyöttö kolahti ikävästi tulilinjalle joutuneen Rogićin päähän, eikä ruotsalainen pystynyt jatkamaan ottelua pidempään. Hänet korvasi Matti Peltola.

Filip Rogić oli epäonnen soturi.

Kotijoukkueella oli viimeisen vartin aikana parikin erinomaista tilaisuutta lisämaalien iskemiseen, mutta Veikkausliiga-debyyttinsä tehnyt Niki Mäenpää piti Klubia pystyssä. Ensin 38-vuotias debytantti liimasi Tommi Jyryn laukauksen, ja hetkeä myöhemmin sama mies torjui Jussi Niskan yrityksen.

– Ihan hyvä debyytti. Ensimmäisellä puoliajalla pääsimme pyörittämään peliä, mutta Inter piti aika tiivistä pakkaa, emmekä päässeet ihan hirveän hyville maalipaikoille. Meillä syntyi hieman liikaa rakoja puolustuksen ja keskikentän väliin, ja Inter pystyi haavoittamaan meitä myös pitkillä palloillaan. Petteri (Forsell) laittoi muutaman oivan passin siihen linjojen väliin, mutta onneksi saimme pidettyä tilanteen 0–1:ssä, kuvaili Mäenpää Ruudun haastattelussa.

Niki Mäenpää debytoi Veikkausliigassa kunnioitettavassa 38 vuoden iässä.
Katso Niki Mäenpään haastattelu Ruudun lähetyksessä.

Toisen jakson alussa tehty triplavaihto käänsi ottelun Klubin eduksi. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas vaihtoi koko hyökkäyskolmikon ulos kentältä, ja heidän tilalleen juoksivat Bojan Radulovic, Hassane Bandé sekä Santeri Hostikka.

Uusi trio toi heti uudenlaista uhkaa viimeiselle kolmannekselle, eikä Klubin tasoitusta tarvinnut kauaa odotella. Kristopher Da Graca löysi pystysyötöllään Kevin Kouassivi-Benissanin, joka tarjoili pallon etutolpalle. Ensimmäisenä paikalla oli Radulovic, joka ohjasi illan ensimmäisensä.

Inter oli hädin tuskin ehtinyt palautumaan takaiskusta, kun lisää oli jo tulossa. Inter-toppari Mikael Almen blokkasi kädellään Hostikan laukauksen boksissa, ja erotuomari Peiman Simani näytti välittömästi rangaistuspistettä. Radulovic otti pallon, ja sijoitti sen vuorenvarmasti alanurkkaan.

Santeri Hostikka hankki Klubin voittomaaliin johtaneen rankkarin.

Espanjalaishyökkääjä täydensi hattutemppunsa vain neljä minuuttia myöhemmin. Radulovicin kolmas maali oli komea: mies sai pallon Kouassivi-Benissanilta ja pujotteli tiensä Nikko Boxallin, Niskan sekä Matias Tammisen ohi. Viimeisenä esteenä oli maalivahti Eetu Huuhtanen, joka oli voimaton Radulovicin laukauksen edessä.

Bojan Radulovic ja kuuden minuutin hattutemppu.

Inter ei lannistunut kolmesta takaiskumaalista, vaan kotijoukkue onnistui löytämään vielä jonkinlaisen kirivaihteen. Suurella riskillä hyökännyt Inter loi maalipaikkoja etenkin kolossimaiselle hyökkääjälle Boubou Diallolle, mutta Mäenpää ei joutunut enää venymään samanlaisiin pelastuksiin kuin avausjaksolla.

Interin kavennusmaalin metsästys avasi Klubille valtavia tiloja vastaiskuihin, joita ei kuitenkaan onnistuttu maalien muodossa hyödyntämään. Paras paikka siunaantui juuri ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Topi Keskiselle, joka pääsi nokikkain Huuhtasen kanssa. Keskisellä oli tilaa ja aikaa asetella laukaustaan, mutta Huuhtanen onnistui torjunnassaan.

– Hyvät vaihdot toisella puoliajalla. Pojat tulivat hyvin sisään ja tekivät kolme maalia. Koko joukkueen pelaaminen parani toisella jaksolla, ja se toi meille voiton tänään, tiivisti Mäenpää.

Hassane Bandé pelasi toista kertaa HJK-paidassa.

HJK:n kokoonpano: Niki Mäenpää – Kristopher Da Graca, Aapo Halme, Niko Hämäläinen – Kevin Kouassivi-Benissan, Filip Rogić (32’ Matti Peltola), Lucas Lingman (78’ Georgios Kanellopoulos), Tuomas Ollila (57’ Santeri Hostikka) – Atom (57’ Hassane Bandé), Anthony Olusanya (57’ Bojan Radulovic), Topi Keskinen