Brassihyökkääjä Klubiin

Luís Henrique tuo lisää voimaa HJK:n hyökkäykseen.

Katso video!

HJK, Vejle BK ja Luís Henrique Farinhas Taffner, 22, ovat sopineet tämän kauden kestävästä lainasopimuksesta.

– Luís tuo joukkueeseen hyökkäysvoimaa. Hän on hyvä tunnistamaan ja hyödyntämään puolustuslinjan epätasapainoa ja luomaan näin ollen maalipaikkoja sekä itselleen että joukkuekaverille. Luís omaa myös hyvät viimeistelytaidot, joita puoltaa tilastot: hän teki 13 maalia 30 pelissä maaliodottamalla (xG) 10,65. Lisäksi hän antoi kuusi maalin johtanutta syöttöä, kertoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Luís Henrique on syntynyt Brasiliassa Espírito Santon osavaltiossa. Juniorina hänen jalkapalloilu-uransa alkoi Rio de Janeirossa maineikkaan brasilialaislegendan Arthur Antunes Coimbran eli Ziconjalkapallokoulussa Centro de Futebol Zico Sociedade Esportivossa (CFZ), josta hän jatkoi riolaisten suurseurojen Flamengon ja Botafogon organisaatioihin. 

Ammattilaisura lähti käyntiin Botafogossa, jossa Brasilian toisella sarjatasolla otteluja kertyi 39 ja maaleja seitsemän. Botafogon nousua sarjaporrasta ylemmäksi Luís Henriquen ura jatkui Atlético Paranaensessa. Vuonna 2017 hän kävisi Portugalissa Feirensen riveissä, mutta palasi pian takaisin Brasiliaan sãopaulolaiseen Nacionaliin, josta hän päätyi Grémion ja Oeste FC:n kautta Suomeen ja HIFK:n miehistöön kaudelle 2019. Kaudella 2020 hän oli tanskalaisen Vejle BK:n pelaaja, mutta pelasi lainalla HIFK:ssa.

– On erittäin hienoa olla täällä. Tulen tekemään kaikkeni, jotta joukkue menestyy. Nähdään matseissa, iloitsee Luís Henrique.

Bem-vindo ao Klubi, Luís!

Luís Enrique - HJK Helsinki. Photo: @ HJK TV