Bundesliigakokemusta Klubin keskikentälle

Taitava keskikenttäpelaaja Nassim Boujellab liittyy HJK:n vahvuuteen kauden 2022 kattavalla lainasopimuksella.

Katso haastattelu!

HJK on tehnyt tulevan kauden mittaisen lainasopimuksen 22-vuotiaan Nassim Boujellabin kanssa. Marokkolais-saksalainen Boujellab tuo lisää laatua Klubin jo entuudestaan vahvalle keskikentälle. Saksalaisen Schalke 04:n sopimuspelaaja Boujellab lensi Helsinkiin maanantaina ja läpäisi tänään tiistaina lääkärintarkastuksen sekä HJK:n omat testit.

Boujellab liittyy Klubin harjoitusvahvuuteen huomenna ja matkaa heti torstaina joukkueen mukana kymmenen päivän harjoitusleirille Turkkiin.

– Haluan pelata näyttääkseni Helsingille kuinka hyvä pelaaja olen. Haluan myös auttaa joukkuetta ja kehittyä itse samalla. Täällä minulla on siihen hyvä mahdollisuus, Boujellab toteaa.

HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula toteaa valmennuksella olevan nyt käsissään positiivinen ongelma: Joukkueen keskikentällä riittää leveyttä ja erilaisia pelaajatyyppejä. 

–  Halusimme vielä vahvistaa keskikenttää Nassimin kaltaisella pelaajalla. Hän tulee huomattavasti kovemmasta ympäristöstä, joten saamme keskikentälle lisää osaamista ja kilpailua. Hän on hyvä pallon kanssa, tykkää liikkua laajalla säteellä ja pystyy pelaamaan hyvin monipuolisesti eri rooleissa, Takkula kuvailee. 

Boujellab on edustanut Schalkea vuodesta 2014. Sekä B- että A-junioreiden Bundesliigaa pelannut keskikenttäpelaaja kantoi juniorivuosinaan Schalkessa kapteenin nauhaa ja nousi edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen ensimmäisen kerran jo 16-vuotiaana. 

– Olen joukkuepelaaja. Haluan voittaa ja vihaan häviämistä. Tämä mentaliteetti varmasti sopii tänne hyvin, Boujellab hymyilee.

Boujellab on edustanut Schalkea Saksan pääsarjassa yhteensä 30 ottelussa kausilla 2018–2021. Viime syyskauden hän vietti lainalla Schalken tavoin 2. Bundesliigassa pelaavassa FC Ingolstadtissa. Sarjajumboksi valahtanut lainaseura kuitenkin uudisti miehistöään rajusti tammikuussa, jolloin Boujellab päätyi monen muun tavoin pelaajan tavoin vapaille markkinoille. 

Keskikenttäpelaaja on edustanut Marokkoa kolmessa A-maaottelussa.