Casper Terho jatkaa HJK:ssa

Liigadebyytin kuluneella kaudella tehnyt 17-vuotias keskikenttäpelaaja jatkaa Klubissa kauteen 2022 ja tavoittelee paikkaa liigajoukkueessa.

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK ja Casper Terho, 17, ovat tehneet jatkosopimuksen, joka kattaa kaudet 2021 ja 2022. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2023.

– Hienoa, että saimme solmittua jatkosopimuksen Casperin kanssa. Hän on tehnyt valtavan määrän töitä noustakseen edustusjoukkueen mukaan. Casper on kovan kilpailuvietin omaava pelaaja, jonka vahvuudet ovat pallollisessa pelaamisessa. Erityisesti hyökkäyskolmanneksella hänellä on halua ja osaamista tehdä peliä edistäviä ratkaisuja, kertoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Casper Terho on Puotinkylän Valtin kasvatti, joka aloitti jalkapalloilun kolmivuotiaana Malmin Palloseurassa. Valttiin hän siirtyi perheen muuton yhteydessä yhdeksänvuotiaana ja sieltä ura jatkui FC Kontuun. Jalkapallon ohella hän pelasi myös jääkiekkoa pitkään Vuosaaren Viikingeissä maajoukkuetasolla. FC Konnusta Terho tuli HJK:n organisaatioon 15-vuotiaana.

Terho debytoi Suomen U16-nuorten maajoukkueen ottelussa 18.9.2018 Belfastissa ja teki kaksi maalia. Kaudella 2019 hän pelasi HJK Klubi 04:n riveissä kaudella viidessä ottelussa, joissa syntyi kolme maalia, ja kaudella 2020 kymmenessä ottelussa viimeistellen yhdeksän maalia. Veikkausliiga-debyytin Terho teki Bolt Arenalla 26.8.2020 ottelussa SJK:ta vastaan ja pelasi tämän lisäksi kahdessa muussakin ottelussa. 

– Alkukausi meni loukkaantumisesta toipuessa, mutta kun pääsin takaisin sain paljon vastuuta HJK Klubi 04:ssa. Joukkueen onnistuimme todella hyvin, ja se palkittiin nousulla Ykköseen, mikä oli aivan huikeaa koko joukkueelle mutta myös minulle itselleni. Pääsin tekemään myös liigadebyytin, josta olen todella ylpeä, iloitsee Casper Terho.

Terho pitää vahvuuksinaan vasenjalkaisuutta, maaliahneutta ja hyökkäyspään pelaamista. Näillä hän lähtee tavoittelemaan paikkaa liigajoukkueessa.

– Haluan tietysti pysyä kunnossa ja kehittyä mahdollisimman paljon pelaajana ja osana joukkuetta. Haluan myös vakiinnuttaa paikkani liigajoukkueessa. 

– Tulevaan kauteen lähden tosi hyvillä fiiliksillä. Jatkan siitä, mihin jäin viime kaudella, eli kovaan työntekemiseen ja sitä vielä entistä tehokkaammin. Fiilikset sopimuksesta ovat tosi hyvät, koska Klubissa on tosi hyvä olla ja kehittyä ja puitteet ovat kohdillaan. 

– Kiitos kannattajille tuesta viime kaudella. Olette antaneet tosi paljon voimaa. Nähdään ensi kaudella kentällä ja haetaan lisää pyttyjä himaan. C’MOON!